Sommarlov

Ni kanske har märkt att det har varit dålig uppdatering här det senaste men nu på sommaren hinner jag inte med att blogga så jag tar ett sommaruppehåll härifrån, i helgen åker vi (Jag, Mela, Mamma och Pappa. Karl och Magnus är kvar hemma) ju dessutom till fjälls så då kommer jag inte kunna blogga hur mycket jag än vill eftersom vi varken har internet eller mobiltäckning där.

Så jag säger glad fortsättning av sommaren allihopa!

Vår stuga i samevistet



Ligger precis intill sjön Kutjaure i nationalparken Padjelanta, mitt sommarparadis!



/Fia

Bilder

Vi red ut en sväng idag i det fina vädret :) Hade iofs varit bra om det varit svalare för insekternas skull men ändå. Vi red till det stora grustaget men kunde inte komma ända fram då de arbetade där men vi kom tillräckligt långt för att se att de lagt ut nytt, fint grus på vägen, jättebra ridunderlag :D Får rida dit på kvällen snart igen..

Liten bildbomd från de senaste dagarna..

Nöt igår


Schack tycker om prästkragar, gillar verkligen den här bilden :)



Tufs och törnrosa tycker om kråkvickor, mums!



Bästa Mela och vannes



Jag och Lovisa, Nöten och Altea :)



GLAD MIDSOMMAR!

/Fia

Gårdagen

Hann inte skriva mer igår kväll eftersom jag om mela: städade köket, badrummet, våra rum och vardagsrummet samt bakade kanelbullar och hoppade med kaninerna.

Igår red jag iaf dressyr i ridhuset, någon har ju lagt på sig en del och behöver jobba bort lite fett. Fick tyvärr sluta tidigare än planerat eftersom jag fick näsblod. Hatar verkligen min näsa, den börjar blöda minst en gång om dagen typ..

Det ganska bra ändå det vi fick gjort, han var lite seg så red mycket skritt men en del trav med på lösa tyglar och försökte jobba honom med sits och skänkeln. Tycker jag använder händerna lite för mycket så vill vänja mig av med det. Det funkade ganska bra iaf, vi gick slalom, gjorde framdelsvändningar, gick genom en liten "bana" som vi lagt ut med bommar så att man måste svänga på stället i princip, ökade och minskade skritten på lång tygel :)

Lovisa fotade mig och Nöt igår :)


Nytvättad man! :D


Älskar dig pojken!

/Fia

klockan är 9.35

Sitter med datorn i knät och skriver, mycket mysigt :)

Hann inte skriva mer igår, hade tänkt hoppa med kaninerna men Julia frågade om vi ville hänga med och bada såvi åkte ner till sjön istället, typiskt nog så försvann det fina vädret medan vi cyklade ner och solen ersattes av moln och blåst. Då blev det lite kallt för oss så vi hoppade det.

Åkte sen hem till Julia och tittade på TV, ugly betty och en knasig men gullig film som hette "familj på väg" eller något sånt.

Åker upp till stallet vid elva och kameran åker med idag :) Innan dess ska jag nog försöka städa lite på mitt skrivbord..



/Fia

tvättad man :)

Tvättade Nöten man idag. Den hade inte blivit tvättad på över ett år så det behövdes verkligen! Satt massa lösa hår i som tjorvat ihop sig med resten. Dessutom lyste den verkligen sen!

Det gick superbra att tvätta faktiskt, förut har det varit ett himla ståhej när man ska tvätta hans man, Nöt bara går runt och blir jättestressad och det blir jättesvårt att skölja men idag gick det jättebra fast jag var själv kunde jag både skölja första omgången och schamponera utan att han stressade upp sig något, han sänkte till och med huvudet när jag tog i pannluggen!

Fick dock ta hjälp av Mela och lite muta (godis) när jag skulle skölja ur schampot men ändå, är jättelycklig över att det gick så bra, verkligen ett kvitto på att han börjar lita på mig nu :D

Hade självklart inte med mig kameran men fotade med mobilkameran, får hoppas att han inte rullat sig såå mycket tills imorgon så jag kan ta bättre bilder då :)



Tog en barbackatur barfota sen, orkade inte byta om till ridkläder, var väldigt mysigt :)

/Fia

Bild

Har lyckats med att få både internet och komma åt bilderna från idag men klockan är mycket så hinner bara lägga upp en bild, håll till godo och gonatt :)



/Fia

Solen skiner och internet failar

Har precis ätit efter att ha kommit hem från stallet. Det är varmt och soligt ute så ska nog gå ut strax.

Vi hade fotade idag när vi red. Jag har velat fota hur länge som helst så idag red vi ner till palatshagen och fotade sommar-ridbilder bland blommorna. Jag hade lite fel intställning på kameran kom jag på när vi kom tillbaka till stallet men det blev en del fina ändå. Skulle vilja lägga upp bilderna men vårat internet dampar loss, bara det trådlösa funkar och bilderna ligger på datorn som inte har något trådlöst internet. Laddar väl upp bilderna någon annan gång, kanske ikväll eller så kommer de bitvis :)

Ibland blir man fruktansvärt trött på hela internätet, suck.

Ni får nöja er med en gammal bild så länge..




Nej nu sticker iaf jag ut i solen

/Fia

Ridtur i regn

Precis innan vi for till stallet imorse (igår morse eg. då kl är 00:06)började det regna.. Suck.. Bara på med regnbyxorna och köra.

Det hade inte regnat så länge så Nöt hade som tur var inte hunnit bli spec blöt, bara några fuktiga fläckar som torkade fort :) Kände för att rida med den Lila vojlocken idag så tog den engelska sadeln.

Killen i sin nya lila vojlock. Och för er som tycker att lila är en tjejfärg så kan jag berätta att lila faktiskt är en krigsfärg och väldigt manlig. Sådeså. :P
gammal bild, hade den bruna zaldin och matchade med mitt bruna träns, älska :D

Det regnade självklart ganska mycket när vi gav oss iväg så vi valde en kortare väg än den vi tänkt rida men när vi var nära hemma slutade det så vi red en sväng över nord-hagen (en av sommarhagarna) och hoppade över två stockar på vägen hem :)

När vi släppt ut hästarna konstaterade Bengt, Lovisa och Jag att Nöt (som jag iofs vetat ett tag) är ganska överviktig.. Vi får träna lite mer helt enkelt kom jag och bengt fram till :)

Bustjejen Pi


Avslutar med bild på mig och bästaste Nöt.


/Fia

Arg tjej och varmt te

Sitter framför datorn med en mugg varmt lapacho-te och lyssnar på kent, mysigt!

Var ute och promenerade med kaninerna förut, gick/sprang ca 20 min med varje kanin och sen fick de springa lösa en stund i skogen också.. Älskar verkligen att vara ute med dem, man får liksom en kick och blir mycket piggare efter att ha varit ute hos dem en stund :)


Schack var ganska arg idag och högg mig nästan i foten. Tror det var ganska mkt överskottsenergi för det försvann lite när vi var ute och gick även om en hel del nog är brunst. Hon fick välja väg och hon tog självklart den längsta vägen.. :) Får hoppas brunsten gått över lite till på tisdag när vi ju ska hoppa på djurparken :)


Lilla Tufsen var snäll som alltid, vi gick upp till lekplatsen och hoppade runt i klätterställningen där litegrann. Ni vet en såndär klätterställning med rutschkanor, rör och trappor. Tufs brukar gilla att skutta omkring där och gräva i sanden :) Vi var väl där en kvart eller något sånt innan vi gick hem igen..

Imorgon blir det stallet iallafall :)

/Fia

kungligt bröllop och göteborg

Har precis sett på Victorias och Daniels bröllop, festligt och vackert även om man inte är rojalist. :) Alltid fint när två personer förklarar sin kärlek, oavsett om det är kronprinsessan och prinsen eller en vanlig "dödlig" person..

Skulle egentligen åkte till stallet idag men det regnade när jag vaknade och eftersom jag ändå inte skulle ridit så åkte jag in till göteborg med Mamma och Mela istället. Kollade på panduro efter svart textilfärg då det blektes lite på min "team pajebo"-tröja när jag tvättade den men självklart var den svarta färgen slut..

Men hittade däremot axelband som jag tänkte ha till ryggsäcken jag syr :)

Bilden får bli på helsingör från färjan i onsdags..


/Fia

Målning och uteritt

Red ut på vackraste Nöt idag. Vi red runt skärkhult och galopperade massa, det var roligt och uppfriskande tyckte nog alla :D

Sen målade vi lite bommar, håller ju på att måla om hinderparken som inte var så fin förut.. Vi målade tre bommar på 25 min :)

Åkte sen in till stan och shoppade en kameraryggsäck och hoppade lite med kaninerna också :) Mina var lite loja idag och Schackisen högg mig när jag skulle plocka upp henne. Busungen! Inget stort sår och det var mestadels mitt fel så gör inte så mycket..:)

Busungen som gjorde matte illa i handen..


/Fia

Tillbaka från amsterdam

Hallå allihopa igen! Inatt kl 00.15 rullade bussen in vid kulturskolan.

Det blev stallet på förmiddagen där har det ju hänt stora grejer medan vi varit borta, eller ja, en stor grej :)

Hon heter Pajebo Pi och ser ut såhär :) Vill ni höra mer om henne är det bara att kika in hos Lovisa


Det blev en uteritt idag iallafall på bästa Nöten. Han har nog känt sig lite bortglömd nu de senaste dagarna när all uppmärksamhet är riktad mot fölisen. I alla fall så blev han väl ompysslad och kelad med, har saknat honom jättemycket!

Märkte att Nötisen har fått lite mugg på ena bakkarleden och dessutom har han ett jättebitsår på rumpan från när Puss bet honom igår. Stackarn..

Fotade självklart vackraste lite också :)


När jag ändå höll på med fotandet så passade jag på att fota stallkatten Hugo och stallhunden Embla också :)

gäsp!


Sommar..:D


Nu ska jag städa lite, duscha och så fort det blir lite svalare ikväll ta ut och träna kaninerna, de är jätteotränade och tjocka båda två..



Sommarlov

Igår var det slut med grundskolan för min del, så gött! Men jättetrist att splittras från världens bästa klass, älskar er alla så sjukt mycket! Saknar er redan..<3



Idag blir Tufs, Törnrosa och Tass fyra år, ett jätte GRATTIS till dem! :D



Ska äta frukost/lunch nu och ikväll bär det iväg med buss till Amsterdam, kommer hem på ons natt så kommer inte träffa nöt förrän på tors..

Kommer inte hinna skriva mer innan jag åker, men ha det bäst allihopa!

/Fia

Bakande och städande

Sorry att jag inte har skrivit, har haft sjukt mycket att göra de här dagarna, har bla bakat fem tårtor och någon ört-ost-historia.. Har också städat en massa, det ska bli kul imorgon men skönt när det är över :)

Bilden får bli på busungarna som rymde idag när vi inte var hemma, haha :P


/Fia

sent och mycket att göra

Skriver i "stor hast", kl är 23.39 och borde lagt mig för längesen men håller på att städa och packa och har dessutom 1. varit inne och tittat på en blåsarkvintett från venezuela (skitbra och trevliga var dem!)
2. spelat på studentbalen
3. varit på landvetter och fixat provisoriskt pass

är rejält trött och kommer nog falla ihop snart, datorn verkar vara tröttare och är långsammare än vanligt (vilket betyder lååångsam, fråga Lovisa) vilket innebär att jag inte hinner fixa ditt USB-minne ikväll Lovisa och förmodligen inte imorgon heller, är jätteledsen..

gonatt! /Fia

Efter regn kommer solsken

Idag har det regnat heela dan förutom nu på kvällen. Jag "glömde" ta på mig regnbyxor när jag körde moppen till stallet, inget bra.. Byxorna var genomvåta sen..

När vi kom upp gick hästarna i en av sommarhagarna och var genomvåta. Nöt såg ut som en fux, det tog en och en halv timme innan han var torr.. Men det gjorde inte så mkt egentligen eftersom jag ändå skulle filma Mela när hon red sitt program. Sen blev det att jag fotade Lovisa, byggde upp två hinder och jagade bort en älg också så jag red inte förrän efter två timmar och då var Nöt torr.. :)

Nöten gick helt okej idag. Han var seg i galoppen, spec i början, i skolorna gick det också låångsamt men han jobbade ganska bra ändå, jag hoppade ett kryss några gånger och det gick väl sådär, jag red som en kratta.. Måste verkligen hoppa mer..

Mela både filmade och fotade, filmerna vete gudarna när de kommer men nu kommer lite bilder iaf :)

sluta..


öppna


uppställda


Nu ska jag packa, åker till Amsterdam på lördag! :)

/Fia

Hoppning i Pålsbo

Hopptävling i Pålsbo idag med kaninerna. Tävlade rakbana och tränade sen lite längd.

Schack kom 4 och Tufs 3 på tävlingen av sju st tävlande. Båda var långsamma och inte helt med på noterna, kan ha något att göra med att det dels var varmt och dem har NOLL kondis, måste verkligen träna upp den i sommar på båda två.

På längden hoppade Schack 104 cm och Tufs tror jag klarade 64 cm tillslut, han var jättetrött på slutet.. Nästa tävling blir den 22 juni på djurparken :)

Tufs hoppar längd hemma i höstas



/Fia

Sommar, sol och hästar!

Red idag, har saknat Nöten min. Vi tog en tur i skogen med Mela och Lovisa, jättemysigt var det och Nöt var pigg. Jag försökte tänka på högergaloppen men kom alltid på det för sent.. Typiskt mig..

På vägen tillbaka stannade vi och pratade med Monica (från granngården) Hon fick fölis för två - tre dagar sen, jättegulligt verkligen :D


Jag och nöt :)


Hoppas ni har haft det bra idag :)

/Fia

Stockholm - bilder

Här kommre lite bilder från resan, har inte hunnit/orkat sätta på copyright text men alla vet väl att det är copyright på?

Jag på dalahästen på skansen :)



Streiff, fyrahundra år gammal. Han var Gustav II Adolfs häst.. Står på livrustkammaren.


Gamla stan :D



Allas vår älskade..:)


Och så min bok förstås! <3 Har inte börjat läsa den än, vill spara lite på den eftersom den är så kort..

Stockholm

Kom precis hem från Stockholm, det har verkligen varit jättekul! :D

Ni får ursäkta att jag varit inaktiv men har inte kommit åt att skriva.

Hoppas ni så långt haft en lika kul helg som jag :)

/Fia

p.s. Måste bara säga att jag fick tag i Stephenie Meyers nya bok "the short second life of Bree Tanner" som kom ut idag , här ska läsas!



Dressyr i ridhuset

Red i ridhuset idag, trots det fina vädret.. Var så sugen på att träna :) Det gick bra, Nöt var lite långsam efter en hel dag i sommarhagen men han har varit segare..

Jag passade på att rida mitt program så att mela kunde filma, förra filmen försvann ju.. Den filmen kommer nog på sön eller nåt. :)

Sen när vi ridit skulle jag sätta på switch och jag lyckades självklart tappa kanylen, som vi använder för att få upp switchen, i flaskan. Lycka till att få upp den utan att hälla ut allt liksom.. Fick gå och hämta en ny kanyl istället.. lite pinsamt..

Skrev förresten fel igår, det är vänster galopp jag har svårt för och inte tvärt om.. :P

Ska nu packa färdigt det allra sista, ha det bra!

/Fia


Kvällstur och ergonomi

Sitter och pluggar ergonomi, visste ni att "ryttarsitsen kan fungera som föredöme för en bra sittställning"  Eftersom "Ryttaren måste använda musklerna i axlarna och ryggen aktivt för att kunna sitta kvar i den ställningen" Det är nyttigt att rida! :D

Idag skulle B ha ridit Nöt för Markus men eftersom Markus är sjuk så blev det inget och jag red Nöt istället. Vi tog en ridtur som vi kallar "stora hulebo" och red lite på en äng på vägen hem.

Jag kom på en sak idag, vi har ju problem med våra galoppfattningar lite och framför allt då vänster galopp. När jag rider ute brukar det ju inte bli att jag gör en fattning utan han får falla in i galoppen själv. Nu eftersom jag jobbar mycket på fattningarna när jag tränar så tänkte jag att jag skulle tänka lite mer på det ute med och det har jag gjort. Men kom på idag att jag fattar nästan alltid höger galopp omedvetet. Försökte tänka på att fatta vänster galoppen och kom fram till att det var jättesvårt för mig att fatta den och tillslut blev det höger i alla fall.. Det är alltså en hel del i mig som felet ligger och inte bara att Nöt är starkare i ena sidan..

Intressant när man får såna "uppenbarelser", ska verkligen försöka tänka på att fatta lite vänster galopp när vi är ute i skogen också.. :)

Jag och Nöt i skogen



Tänkte också säga att Jag åker på klassresa tors - lör till Stockholm så då blir det ingen bloggning..

/Fia

RSS 2.0