Smutsig häst och Malå

Idag när vi kom till stallet hade Nöt gjort sig extra fin. Lera överallt, från öron till svans. Det var bara att ställa sig och borsta. Som tur var hade det mesta av leran torkat så det tog inte så lång tid. Sen red jag och mela ut, jättehärligt var det. Nöt var pigg och glad och Vannes bockade inte något :)

Håller just nu på att packa för fullt då vi åker till farmor och farfar i Malå imorgon direkt efter skolan. Kommer hem på måndag igen. Vad gör du över påsk?

Nej, nu ska jag gå och packa färdigt och titta på House. Ha det bra!

/Fia

New moon och the Twilight Saga



Läser New Moon igen nu. Det är nog tredje gången men den är fortfarande lika bra. :D Älskar alla böckerna i serien men Breaking Dawn är nog min favorit ändå. Där är ju det lyckliga slutet :D

Är lite av en twilightnörd, har läst alla böckerna på svenska och engelska minst en gång :p. Här är min och systerns gemensamma The Twilight Saga - samling. Twilight ska stå mellan "Så länge vi båda andas" och "New moon", men den är utlånad till en kompis för tillfället..

"Genom dina ögon" är en annan riktigt bra bok av Stephenie Meyer. Helt underbar, gillar du Twilight ska du absolut läsa den!



Som sagt är lite av en Twilightnörd, har läst ´"Wuthering Heights" på engelska också. Endast för att Bella läser den så mkt. Men jag tycker faktiskt inte att den var värd mödan.. Det är jättesvår engelska och den är ganska dålig. Bara eländes eländes elände rakt igenom tills alla huvudpersoner dör..

Någon annan som läst böckerna? Eller kollat på filmen? Gillar du dem lika mkt som jag? Har du inte läst dem? Gör det!

/Fia

Har inte hunnit skriva..

Hann inte skriva varken i fredags eller igår men jag skriver om vad som hände då nu istället.

I fredags tog vi mopparna upp till stallet för första gången iår :). Riktigt skönt att kunna ta sig upp till stallet själv utan att behöva ringa efter skjuts jämt.. Vi red i ridhuset i fredags och det gick faktiskt riktigt bra, Jag red med hacket eftersom han gått så mycket med bett nu i veckan så tänkte jag att han kunde få vila munnen lite.. Nöt var känslig och ganska framåt, han gjorde skolorna lätt som en plätt och galoppen gick ganska bra den med.

Igår var vi ute och gick med hästarna. Det blev lite ledarskapsträning där. Man ska kunna gå efter Fia utan att springa över henne, nafsa henne i vaderna eller springa om och gå två kilometer framför henne utan en tanke på att någon håller i andra änden av repet. Tillslut gick det bra och han kunde gå ca en meter bakom mig med slak lina och stanna när jag stannade. Duktig pålle :)

Vi kom också fram till igår att han har fått skorv på halsen igen. Suck. Men nu är det inte lika illa som det har varit förut iaf. Nöten är verkligen fel häst på fel ställe, en präriehäst i våtmarksland. Han har jättekänslig hud, så fort det blir vått och lerigt ute får han lätt mugg och skorv, man kan inte duscha honom med schampo heller. Ink har han också..

Nej nu orkar jag inte skriva mer, ha det bra.

/Fia



Orkesterrep och flöjtlektion

Spelade med bästa Vici och orkestern idag. På lektionen spelade vi sommarduetter och oj vad jag längtar efter sommaren nu!

På orkesterrepet spelade vi igenom repertoaran till konserten vi ska ha, och pratade om en massa annat :P

Alexander "idolkocken" var med också och övade på de låtarna han ska vara med i på konserten.

/Fia

Hoppning

Här kommer lite bilder från när vi hoppade härom dagen. :) Dock inte så många eftersom jag inte orkar ladda upp alla..


Schack på språng





Konstigt skutt. Hon fick dålig ansats och jag skulle backa henne för att ta om den. Men näe då, Schack skulle hoppa själv! :P


Tufs på hugget. och nejdå, han är inte aalls tjock x)






Kan hoppa löst också :)


/Fia



Schack

Schack är min underbara kaninflicka. Hon föddes och bodde de åtta första veckorna av sitt liv här hemma hos oss, Törnrosa och Tufs är hennes föräldrar.

När Schack var åtta veckor flyttade hon till en kompis till oss, bytte namn till Nelly och allt funkade bra ett tag. Men när Schack blev tonåring började hon bli agressiv. Till en början bara om man skulle plocka upp henne ur buren och man var tvungen att sträcka sig efter henne kunde hon hugga. Men allt eftersom blev hon mer och mer arg. Tillslut, när man knappt kunde öppna burdörren längre utan att hon högg så bestämde sig vår kompis för att antingen så skulle vi ta tillbaka Nelly eller så skulle hon avlivas. Det gick helt enkelt inte att ha det som det var.

Vi, som mindes den goa kaninungen som fötts här hemma i vårt gästrum bestämde oss för att prova. Vi tog hem henne på gott och ont för börja om från början. Nelly fick tillbaka sitt "flicknamn" och fick tillfälligt bo i vår betesbur i väntan på att få flytta in hos de andra. Ungefär en vecka efter att hon kommit hem till oss så födde Schack tre ungar. Hon hade varit på rymmen tidigare och då förmodligen träffat en kille. Då vi tyvärr inte hade någon som helst möjlighet att ta hand om ungarna, med tanke på hur Schack var i sitt temerament och på pappan som var okänd så bestämde vi oss för att ta bort ungarna.

Schack blev bättre när hon kom hem till oss så hon fick stanna. Hon kan fortfarande hugga till då och då, jag har flera ärr på händerna efter henne, men är ändå harmonisk i sig själv. Hon är den typen hellre slåss än flyr och blir väldigt retlig när hon blir hormonell och då är det bäst att bara låta henne vara.

Schack har visat sig vara en väldigt duktig hoppkanin då hon är orädd och snabb. Vi har tävlat lite inom Blå Stjärnan och det har gått väldigt bra :)


Hoppträning!

Hopptränade för Markus idag! :D Det gick jättebra, vi övade på styrning och vägar. På det lilla uppvärmningskrysset fick vi ett stopp men annars inte ett enda stopp! Det blev dock en hel del konstiga skutt då Nöten gick och tänkte på annat och jag inte var tillräckligt duktig på att informera honom om att vi faktiskt skulle hoppa.

Nu är det också bestämt att om vädret tillåter (snön försvinner så att vi kan komma dit) så ska vi "tävla" på häststället den 18 april. Det är en clearround/banhoppningsträning och vi ska anmäla oss till 40cm. Alltså inte grand-prix direkt men ungefär på vår nivå. :)

/Fia

Killen i sin nya lila vojlock. Och för er som tycker att lila är en tjejfärg så kan jag berätta att lila faktiskt är en krigsfärg och väldigt manlig. Sådeså. :P
 


Galopp

Tränade med Nöt idag :) Det går ju fortfarande inte att rida ut så det fick bli ridhuset igen.. Nöten var ganska seg idag och gick ovanligt långsamt för att vara nöt..

Vi tränade en del på galoppen idag igen, jag försöker träna mycket på den nu så att vi får ordning på den. Det är så jobbigt att inte kunna göra en ordentlig galoppfattning. Bästa sättet att fatta galopp på Nöt är att "tänka galopp" alltså försöka röra sätet som om man galopperade och på så sätt få in rytmen. Problemet är bara att när jag gör det så tappar jag samtidigt allt annat såsom styrning, tempo och ställning/böjning. Vi har en ganska lång väg att gå till den perfekta galoppfattningen och det hjälps inte av att Nöten är så fruktansvärt lat. Men det går bättre och bättre så vi är väl på rätt väg iaf.. :)

Tänkte att jag skulle ha något i stil med veckans fråga, tema, artikel, tips elr liknande där jag delar med mig av mina tankar om olika saker, för att göra det lite roligare att läsa.. Är det något som ni skulle tycka vore kul?

/Fia

Ibland säger det klick

Hann inte blogga igår även om jag gärna ville..

Jag red Nöt i ridhuset igår och tränade lite dressyr, framförallt då galoppfattningarna som vi har problem med. Nöten har helt enkelt aldrig riktigt lärt sig galoppfattning och dessutom är han väldigt lat.. Det gick ganska bra, vi fick till några hyfsade fattningar och avslutade med en lång galopp längs med fyrkantsspåret, härligt tyckte vi båda två..

Efter att jag ridit provade jag att jobba lite löst från marken och det var helt underbart! Först gjorde vi "följa john", alltså jag gick före Nöt, stannade, svängde, ökade och minskade tempot och han följde efter. Det gick hur bra som helst, han gick jättefint bakom mig hela tiden..
Sen skulle jag prova att löslongera honom. Det gick sådär, Nöten fattade inte riktigt vad jag menade utan gick undan från mig och bort till dörren. Jag gick bort till honom och föste ut honom i ridhuset igen. Sen gick jag runt honom och när jag flyttade mig runt honom så vände han så att han hela tiden hade mig i sikte. Efter det kunde jag löslongera också, han såg ut att titta utåt och tänka på annat men hade hela tiden ett öra riktat mot mig och så fort jag "stannade" så stannade han också och vände sig in mot mig som för att fråga vad vi skulle göra nu.

Det var en helt underbar känsla av att vi verkligen kommunicerade, att det var VI TILLSAMMANS. Visst vi gjorde väl inga speciellt avancerade övningar eller tricks men känslan av att vi hörde ihop var underbar. Sen ute i stallet skulle jag borsta lite på Pussan och Altea men så fort jag försökte blev Nöten jätteavundsjuk och stack ut huvudet över boxväggen för att jag skulle klia honom. Jag är ju hans flicka, inte får jag borsta på någon annan än honom!

Det blev visst ganska långt men jag var bara tvngen att berätta om det för det verkligen något alldeles underbart.

/Fia

Knäkanin

Hallå ni tre som läser! :)

Var i skolan idag, det var som vanligt.. Musiken var kul och handbollen på idrotten med men resten kunde jag ha skippat om du frågar mig.. :P

Eftersom Bengt rider Nöt idag så åkte jag inte upp till stallet utan tog ut kaninerna istället :). De fick vara ut tills de gick in igen vilket blev typ 1.5h sammanlagt..

Mysak hoppade upp i mitt knä också idag! :D Han hatar i vanliga fall att sitta i knät eller i famnen men idag hoppade han t.o.m. upp själv! Då blev jag så glad, älskade lilla korkade Mysak <3

Ska nu ta och redigera lite bilder hade jag tänkt, ha det bra :)

/Fia

Lång, lugn, samlad galopp och bockande ponnygalning

Hej!

Red ut med Nötaplöten idag. Vi red med Mela och Vannes på den enda vägen som går att rida nu.. Det var lite halt men eftersom vi galopperade väldigt långsamt så hann vi styra undan från isfläckarna. :) På ditvägen gick det hur bra som helst. Både Vannes och Nöt galopperade jättefint men på hemvägen började Vannes bocka. Suck! Men det blir bättre och bättre iaf..

Är nu vääldigt trött, ska titta på hosye och sen gå och lägga mig för en välförtjänt god natts sömn.

/Fia


Underbaraste



"Hästen fick fyra ben att springa med. Människan fick två, ett på var sida om en häst."

Älskar citatet! Vet inte var det kommer ifrån men det är lika bra ändå. :)

Sitter just nu och knåpar på dressyrprogrammet som jag ska göra och sen framföra för Markus. Det går sådär måste jag säga..

/Fia

Fixat i sadelkammaren

Idag hade Karin och Bengt varit iväg och köpt krokar och tränshängare till sadelkammaren så på eftermiddagen fixade vi iordning sadelkammaren lite. Det är inte färdigt än men vi har kommit en god bit på väg :)


före:


efter:
blev mkt bättre och mindre rörigt :)




Här satt det en anslagstavla som ingen använde förut. Nu blev det förvaringsplats för grimmor o.dyl.



/Fia


Ny header och nya färger

Har nu fixat en ny vårigare header och nya färger, vad tycks? :D

Vet inte om jag ändrat färgen på alla texter än men ni kan väl säga till om något ser helt knäppt ut.

/Fia


Jobbig djupsnö

Vackraste Nötpojken


Hallåj!

Var uppe i stallet och red finaste Nöten idag. Vi skulle ta en lugn avslappnande barbackatur men det gick inte riktigt som vi tänkt oss.. Vi skulle ta en väg som går över ett hygge och sedan över en äng. Ibörjan var det inte så djup snö så vi tänkte att det klarar vi. Men snön blev bara djupare och jobbigare att gå i och när vi väl kommit hälften tänkte vi att vi lika gärna kunde fortsätta hela vägen. Tillslut kom vi ut på vägen och hästarna var svettiga och andfådda efter att vi gått typ 100 m. Då hoppade jag och Mela av (Lovisa hoppade av tidigare) och gick resten av vägen hem.

När vi kom tillbaka till stallet var både vi och hästarna riktigt nöjda fram tills vi upptäckte att ingen kokat upp eller hällt på vatten på betforen så vi var tvunga att vänta 30min innan hästarna kunde få mat..

Nu ska jag gå och ha fredagsmys, titta på på spåret, skavlan och äta räkmacka med Mela, Mamma och Pappa, som alltid. :)

Vad hittar ni på på fredagkvällen?

/Fia


Usch! Hundbajs!

Hej!

Vi gick hem från skolan idag eftersom vi inte ville förstöra tulpanerna med att trängas på bussen. På vägen hem såg jag nog femton hundskitar! Flera av dem på stigen. Jätteäckligt ju! Skärp er hundägare! Om man inte har någon påse så kan man iaf skyffla undan bajset som hamnar på stigen?  (Och tack så mkt ni hundägare som faktiskt plockar upp skiten efter era hundar.

Spelade med orkestern idag med. Vi spelade igenom repertoaren till konserten vi ska ha på sagateatern den 17 april. Några av låtarna är riktigt goa :)

Ha de gött

/Fia

Underbara Nöt

Var och red Nöten idag eftersom Bengt red igår och det var min dag egentligen. Jag och Lovisa red i ridhuset och det gick faktiskt riktigt bra. Accelereringssvängarna gick jättebra, vi svängde snabbt! Sen efter det funkade skolorna helt ok dem också.

I galoppen gick det också bra. Den första och andra galoppen blev ganska "slängig", Jag tänkte inte så mycket på styrningen och Nöten bara försökte ta tag i tyglarna hela tiden. Sen blev jag lite arg på mig själv för att jag var så slarvig och då gick det bättre. Galoppfattningarna är forfarande kassa men de blir bättre och bättre :)

När vi ridit klart red jag och Lovisa lite kadrilj. Det gick faktiskt ganska bra även om vi bara gjorde en ´väldigt lätt rörelse. Men vi behöver nog jobba på traven..

Sen när vi gick ut ur ridhuset övade jag på Markus läxa. Jag rakställde och var noga med att hela Nöten + sadeln skulle komma med ut genom dörren.

Ett lyckat ridpass :)

/Fia



Möte med BT och Markusträning

Hej!

Vi (Jag, Mela, Lovisa och Julia) träffade BT idag och pratade om allt strul med skolbussarna så håll ögonen öppna efter oss i tidningen!

Åkte upp till stallet sen på eftermiddagen och tittade på när de andra red för Markus. Bengt (Nötens ägare) red Nöten idag så jag satt på läktaren och tittade istället. Markus sa att vi ska rida uppvisning för honom snart. Han ska ge oss ett antal rörelser som vi ska framföra för honom i ett program med tydlig början och avslutning. Får se hur det kommer gå.. Egentligen tänkte vi att det skulle vara nästa lektion men eftersom vi vill hoppa då så blir det nog gången efter det.

Fotade en del men glömde såklart kameran i sadelkammaren så det kommer kanske lite bilder imorgon..

/Fia

Tufs

Tufs är min första kanin och min älskade kaninpojke. Han kommer från en djuraffär så jag vet tyvärr inte något om hans bakgrund mer än att han är dvärgvädur.

Tufs är en ståtlig herre i sina bästa dar (fyller fyra i juni) som tycker om att äta, hoppa och mysa med sin syster Törnrosa. När Tufs först kom till mig, i juli 2006, var han en liten och rädd kaninunge som var väldigt försiktig av sig. Försiktig är han fortfarande men inte alls lika tanig :)

Tufs var från början en tjej (det var vad de sa i djuraffären) men allt eftersom tiden gick förstod vi att min Tufs var en pojke. Vi kastrerade honom men han hann ändå bli pappa till två kullar med ungar, en av dem troligtvis döddfödda och en av dem var Schacks kull.

Nu lever Tufs livet här hemma, han äter, sover, springer i skogen och följer med på någon hopptävling då och då.


Schack

Schack är min underbara kaninflicka. Hon föddes och bodde de åtta första veckorna av sitt liv här hemma hos oss, Törnrosa och Tufs är hennes föräldrar.

När Schack var åtta veckor flyttade hon till en kompis till oss, bytte namn till Nelly och allt funkade bra ett tag. Men när Schack blev tonåring började hon bli agressiv. Till en början bara om man skulle plocka upp henne ur buren och man var tvungen att sträcka sig efter henne kunde hon hugga. Men allt eftersom blev hon mer och mer arg. Tillslut, när man knappt kunde öppna burdörren längre utan att hon högg så bestämde sig vår kompis för att antingen så skulle vi ta tillbaka Nelly eller så skulle hon avlivas. Det gick helt enkelt inte att ha det som det var.

Vi, som mindes den goa kaninungen som fötts här hemma i vårt gästrum bestämde oss för att prova. Vi tog hem henne på gott och ont för börja om från början. Nelly fick tillbaka sitt "flicknamn" och fick tillfälligt bo i vår betesbur i väntan på att få flytta in hos de andra. Ungefär en vecka efter att hon kommit hem till oss så födde Schack tre ungar. Hon hade varit på rymmen tidigare och då förmodligen träffat en kille. Då vi tyvärr inte hade någon som helst möjlighet att ta hand om ungarna, med tanke på hur Schack var i sitt temerament och på pappan som var okänd så bestämde vi oss för att ta bort ungarna.

Schack blev bättre när hon kom hem till oss så hon fick stanna. Hon kan fortfarande hugga till då och då, jag har flera ärr på händerna efter henne, men är ändå harmonisk i sig själv. Hon är den typen hellre slåss än flyr och blir väldigt retlig när hon blir hormonell och då är det bäst att bara låta henne vara.

Schack har visat sig vara en väldigt duktig hoppkanin då hon är orädd och snabb. Vi har tävlat lite inom Blå Stjärnan och det har gått väldigt bra :)


Peanut av Pajebo

* juni 2000
e:Cat Man Dooley u:Minette ue:Marramas


Peanut är en väldigt vacker Quarter/SvHalvblodskorsning på 164 cm i manken som för det mesta kallas för Nöten eller Nöt. Han är född i juni 2000 och fyller alltså 10 år i år.

Nöten är inte min egen utan min medryttarhäst som jag rider 3-4 ggr i veckan. Jag började rida honom för ungefär tre år sen. Då var han inte speciellt väluppfostrad, han hade mest fått göra som han ville och hade inte speciellt stort förtroende för mig överhuvudtaget. Han hade heller inget vidare självförtroende. Vi red mest ut och ganska ofta blev det tvärstopp och han kunde absolut INTE gå först!

Långsamt har det gått bättre och bättre. Vi tränade lite akademisk dressyr för Christofer Dahlgren ett tag och det gick sådär kan man väl säga. Nöten hade ingen vidare tillit för mig som ledare och allt gick i snigeltempo, bokstavligt talat.  Vi provade på lite hoppning och det var roligt men lite läskigt tyckte Nöten.

För ungefär ett år sen bytte vi tränare till Markus Holst och det har gått hur bra som helst! Vi lär oss nånting vid varje träningstillfälle och ökar samtidigt tilliten till varandra. Nöten går först korta sträckor när vi är ute och de blir längre och längre. Hoppningen funkar också bättre och bättre ju mer vi utvecklas tillsammans och får förtroende för varandra.

Nöten i ridhuset


Hinder och Mount Tvätterest

Hallåj!

Hoppade med Kaninerna idag. Det gick hyfsat med tanke på att vi knappt hoppat under hela vintern. Jag hoppade längd med både Schack och Tufs. Först gick det knaggligt, de hoppade typ rakt in i hindret flera gånger innan de fattade att det var ett långt hinder. Då gick det bra :)

Schack var jättesöt när jag löshoppade henne det sista. Först löshoppade hon en gång och stannade efter hindret som om hon väntade på att jag skulle komma och plocka upp henne. Jag plockade upp henne och tänkte att hon kanske ville hoppa en gång till så jag släppte henne framför hindret igen. Hon sprang fram till hindret, stannade vände sig om och tittade på mig som för att säga "Måste jag verkligen?" Så söt var hon då, min lilla bitch.. :)

Bilder från idag:



Tufs har inte riktigt fattat vad det hela rör sig om än..


Här går det bättre :)


Kan hoppa löst också :D


Ja, hmm, behöver nog ingen beskrivning..


Här går det bättre :)


Sen när vi kom in började vi bestiga Mount Tvätterest. Ett berg av tvätt som skulle sorteras i fem korgar, mina, Melas, Magnus, Mammas och Pappas. Det tog typ en timma men nu är det gjort. :D

/Sofia


Lovisa och Pussan

Fick för mig att jag skulle rita Lovisa och Pussan så jag slängde ihop nåt på 10 min. Blev själv ganska nöjd, vad tycker ni?

 
Ledsen för att din näsa ser konstig ut Lovisan men jag är dålig på näsor..

Slapp och hoppning

Riktigt go dag i dag med. Gick upp runt halv elva. Hade fått sms från bt, vi ska träffa någon därifrån på tis är det tänkt.

Vi åkte upp till stallet sen runt halv tre och red i ridhuset eftersom det är jättehalt ute. Vi satte upp en liten hinderbana med två kryss, två pallar med en konan som man skulle flytta från pall till pall, och några konor att rida runt och göra diverse krumelurer. Det med pallarna och konan funkade hyfsat men Nöt tyckte de var läskigt att jag skulle bära på konan.

Vi hoppade kryssen också, det gick jättebra och nöt tyckte det var jättekul :) Jag övade på min sits och styrning som verkligen behöver övas på. Det sista så höjde vi hindren till ca 60 cm och hoppade en sista gång.

Ha det bra

/Sofia



Jag och nöt hoppar :D

Skidor, Sol, Snö, Schack och Tufs

Hallåj!

Idag har varit en såndär perfekt dag i alla hänseenden. Sol, snö och runt noll grader. Åkte ut på skidutflykt med familjen uppe vid hestrastugan. vi åkte 8km spåret, fikade med ostamacka, torrkött och varm choklad, och grillade korv. Mums!

Kom hem runt fem och tog ut kaninerna. Gick på promenad med Schack och Tufs. Schack var entusiastisk som alltid och skuttade glatt längs stigen före mig. Jättemysigt var det att springa på skogsvägen med sin kanin bredvid sig mot solnedgången. Tufs var inte lika sugen på stigen utan ville skutta runt i snårskogen. Jobbigt att hänga med då för stora klumpiga mig men det gick :)

Kort sagt en perfekt dag, hoppas ni har haft det lika underbart!

/Fia

Hjälmen, foton och skavlan

Fredag idaag! :D

Red med min nya hjälm idag, den funkade hur bra som helst, såg jättebra :)

Hittat windows moviemaker på datorn så det blir till att testa senare. Har precis tittat på "på spåret" och ska snart gå och titta på "skavlan", som varje fredag.

Ha en bra fredagkväll /Sofia





Jag och Nöten i hagen



Vackraste, goaste hästpojken <33


Idol "kocken" Alexander, vem är det?

Hallå! Nu känner jag att jag varit duktig tre dagar i rad :D

Var och spelade med bästa Vici idag och med orkestern sen. Där spelade vi först "Turn away" för Idol "kocken" Alexander, som jag inte har en aning om vem det är (följer inte idol). Han ska iaf sjunga med oss när vi har vår konsert på Sagateatern den 17 april och då ska han sjunga "Turn away". Man kan väl säga att mitt första intryck av honom inte blev det bästa då han började med att peka på Melas och Alice oboer och fråga ifall de var altsaxofoner. De flesta brukar tro att oboerna är klarinetter, men altsaxar? Hmm..

Han visste iaf vad en flöjt var :) och sjöng gjorde han ganska bra med.

see ya /Fia


Vårväder, busskrångel och morötter

Vaknade med sol i ögonen idag också :D Härligt! Idag kändes det verkligen som om våren är påväg!

Bussarna krånglade idag med, SUCK! Bussarna går numera 7:45 istället för 8:05 som tidigare. Vi kommer alltså sitta i skolan i en halvtimma varje morgon innan den börjar. Vi kommer inte heller att få någon skolbuss hem på eftermiddagen. :(

Gick hem idag eftersom bussen inte stannade då någon idiot kastade en snöboll på rutan. Skrev ett mejl till BT när jag kom hem och tog sen ut kaninerna lite. De var glada åt att få komma ut och springa av sig lite. Sen när de varit ute fick de varsin halv morot och Tufs sprang runt huset trefyra gånger innan han hittade ett bra ställe att äta på. Min lilla tjockis :)

/ Fia




Gott med morot tycker Tufs och Törnrosa.



Schacks och Mysaks "dörrprydnad" Tufs och Törnrosa har en likadan fast med en finare jämnare rost på :)

Sol och uteritt i djupsnö!

När jag vaknade idag på morgonen lyste solen rätt in i ögonen på mig och snacka om att jag flög upp ur sängen! Äntligen! Man blir så deprimerad när det bara är grått, grått och grått ute.. Men idag lyste solen utan ett moln på himlen, härligt! Sen att det var 9 grader kallt var inte så farligt..

Bussen kom inte idag heller, varken till skolan eller hem. Fick ta linjebussen till skolan och sen gick vi hem. SUCK! Blir så trött på det där nya bussbolaget som ska köra skolskjutsarna nu..

Red ut i solnedgången sen, det var kul men jättejobbigt för hästarna eftersom det är över 50cm snö och skare på det. De fick verkligen jobba idag alltså! Vi kunde inte rida den rundan vi hade tänkt utan fick korta ner den jättemycket, men det var trevligt ändå :)

/Fia

GBG HS, Eurohorse och fixat hackamore

Var på Göteborg Horseshow och mässan eurohorse i helgen, mycket roligt. :) köpte en lila vojlock (Nöten blev såå snygg i det <3) och en ny hjälm då den gamla töjt ut sig och blivit för stor..

Sen på söndagen åkte vi upp till stallet och provade alla nya grejor :D Eller jag hade redan provat mina på fredan men Lovisa provade sitt nya hackamore, träns och schabrak. Jättefint var det :)

Och sen gjorde jag Nöts hackamore svart genom att byta ut "nosplattan" mot en svart rem och byta ut den ljusbruna kindkedjan mot en mörkt, mörkt brun. ska se om jag kan få tag i ett "luddunderlägg" (typ kindkedjepadding) att sätta under nosremmen för att det inte ska bli så skarpt eller alternativt göra en själv av lite teddytyg :P

So long/ Fia



Killen i sin nya lila vojlock. Och för er som tycker att lila är en tjejfärg så kan jag berätta att lila faktiskt är en krigsfärg och väldigt manlig. Sådeså. :P
Visst är han snygg? På bilden har jag inte hunnit fixa hacket än.. :P

Nej, nu får jag ta mig i kragen!

Nu har jag inte uppdaterat på väääldigt länge, ändå är det någon som faktiskt går in och kollar då och då! Tack så mycket, vem du nu är :) Ska förnya bloggen lite och försöka att bli lite mer aktiv men det kommer inte att hålla i sig om ingen är inne och kollar och kommenterar bara så ni vet.




RSS 2.0