Vila i frid



Fick igår reda på att den här underbara hästen inte finns längre. Golden Fire var en jättefin tjej importerad från holland. Min favorithäst när jag red på ridskolan men tyvärr lite för liten, bara c-ponny. Jätteduktig i hoppningen men väldigt het och stum i munnen så hon var inte så populär men jag älskade henne.

Hon hade varit skadad i över ett år och vantrivdes dessutom på ridskolan, är ledsen att hennes liv skulle sluta där men nu slipper hon väl lida i alla fall..

Vila i frid tjejen!

Måndagskonsert

Red inte idag eftersom det är markusträning imorgon och Nöt vilar (tror jag iallafall). Spelade "måndagskonsert" istället. För er som inte vet så spelar jag tvärflöjt och måndagskonsert är typ konsert för föräldrar och alla som vill kolla. :)

Nu ska jag skriva lite franska, närmare bestämt skriva ner tre oregelbundna verb i 6 former, underbart..


Har umgåtts med min lilla rabbitch idag med såklart :) Arg var hon som vanligt :P

/Fia

smutsig svans och mysig uteritt

Tvättade Nötens svans idag, den var helt brun, usch. Schamponerade typ fem ggr men gul är den fortfarande längst ut, tror inte den går att få vit där.. Den blev iallafall väldigt ren och fin och blänkande sen. Jag klippte lite på den längst ner också, den ser så sliten ut där annars och när jag ändå höll på togg jag topparna på manen också :)



Vi red ut en sväng sen med Mela, Lovisa, Vannes och Altea. Altea var dunderbrunstig och kissade typ tre ggr! :P

/Fia


Mycket att göra

Sorry för dålig uppdatering men har helt enkelt inte hunnit.

i fredags kom jag hem typ 23.30 så då orkade jag inte gå i på datorn och i lördags var jag och Mela inne på stan nästan hela dan eftersom kulturskolan hade "mitt i borås" då så vi var där och hjälpte till + spelade lite.

Efter det åkte vi till stallet, var nog uppe vid sjutiden och red ut vid åtta. Finns det ett bättre sätt att avsluta en lång dag än med en barbackatur i kvällsolen? Jag tror inte det.. :)

När vi kom hem vid tio ville Magnus att vi skulle spela kort med honom så jag hann inte gå in på datorn då heller..

Igår hämtade jag mina glasögon, schnygga är dem! Och bra ser man också :D



/Fia

Film äntligen

Höll på att slänga båda datorerna i väggen ett tag men här kommer i alla fall lite film från igår. Han var som sagt inte det piggaste så det var inte det bästa passet i historien..

Enjoy!



/Fia

Ignorera

Strunta bara i det här.. blogg.se hatar mig..

/fia


Långsam Nöt i LB:1

Red i ridhuset idag med Mela och Lovisa. Hästen var väldigt seg idag.. Kanske har något att göra med att han gått och käkat gräs i sommarhagen hela dan.. Tränade lite skolor och så som vanligt, vi hade satt upp ett litet hinder också som jag hoppade några gånger. Vi har kommit på att om man tar fram ett hinder och hoppar varje gång man rider i ridhuset så blir ju hoppningen något man gör varje dag och alltså inget att hetsa upp sig eller bli rädd för.

Sen fick vi lite infall och skulle prova att rida LB:1 bara för att. Jag kan ju säga att det inte gick suuper bra, kom på mitt i programmet att jag var i fel varv och glömde bort vägen hela tiden :P

Mela filmade lite när jag red, någon som är intresserad av att se?

/Fia


studiedag!

Idag hade vi studiedag, gött!

Åkte upp till stallet på förmiddagen och red ut med Mela och Lovisa. Vi red lite på en äng täckt med maskrosor, måste verkligen rida dit och fota lite i helgen! Nöten var väldigt långsam när vi red ut från gården men så fort vi kom ut på ängen blev han jättepigg!

Det var inte riktigt så varmt idag, mycket skönare att rida både för mig och Nöt. behövde bara svampa honom under magen där sadelgjorden legat (lädergjordar andas inte upplysningsvis)

Vi blev klara i stallet snabbt, skönt när det är så fint väder för då går de inte in och bajsar så mkt i ridhuset (ridhuset är deras ligghall).

Jag och Nöt i lördags



Åkte på eftermiddagen in till stan och shoppade. En klänning till torpa, ett par shorts, en pikétröja och ett par örhängen blev det :)

Är nu jättetrött så ska nog gå och läsa Breaking Dawn snart, är inne på Jacob-delen nu :)

/Fia


oops!

råkade göra ett onödigt inlägg, hoppa bara över det här :P

Hoppning med kaninerna

Hoppade med kaninerna idag, vi hoppade en krokbana på framsidan, inte så högt eftersom det var så varmt.

Lovisa fotade så här kommer lite bilder, tack så mycket Lovisa :)





Imorgon blir det stallet först och sen stan. Ska ni göra nåt kul imorgon?

/Fia

Schack



Schack föddes den 16 Januari 2007 hemma hos oss. Hennes mamma är Törnrosa och hennes pappa Tufs. Hon är en svart manteltecknad (svart och vit fläckig) dvärgvädur som har åsikter om allt!

Hennes historia var väldigt nära att sluta väldigt sorgligt då hon när hon var sju veckor flyttade från oss till en kompis. Det gick bra till en början, de trivdes bra tillsammans och var glada. Men när Schack kom in i tonåren började hon bli aggressiv. Det gick upp och ner men tillslut var det så illa att man knappt kunde ge henne mat utan att hon högg.

Vår kompis föräldrar bestämde då att antingen fick vi ta tillbaka henne eller så fick dem ta bort henne. Man kan ju inte ha en kanin som vantrivs så. Det är inte bra varken för kaninen eller ägaren. I alla fall så bestämde jag och Mela oss för att ta tillbaka Schack. Göra ett försök och se om ett miljöombyte kanske kunde hjälpa. Mamma sa dock bestämt att om hon skulle fortsätta visa aggressiva tendenser så kunde vi inte ha henne kvar.

Schack lugnade ner sig betydligt redan första dagen hon kom hem igen. Efter ett par veckor (kanske två?) så kom vi dock fram till en sak, hon var högdräktig. Hon hade varit på rymmen ett par dar en månad tidigar och då förmodligen träffat en hankanin. Schack födde tre ungar som vi med stor sorg fick ta bort, vi skulle bort över sommaren och vem skulle vilja köpa en kanin med en mamma som hugger och en vildkanin till pappa.

Idag bor Schack lycklig tillsammans med sin pojkvän och beundrare Mysak som kom till oss som omplaceringskanin i höstas. Vi hoppar en del och tävlar lite inom SBS. I höstas var vi med i RM och kom tvåa i lätt klass.




Tufs

Tufs är min första kanin. Han en viltgrå dvärgvädur är född runt 12 juni 2006 och kom till mig från en djuraffär i slutet av juli samma år.

Tufs bor tillsammans med sin syster Törnrosa bakom vårat hus i sin stora (enligt hans åsikt alldeles för lilla) bur på 9 kvm.

Idag är Tufs en småtjock, nöjd herre som bestämmer över matte. Han tycker om att hoppa och att mysa i famnen men bara när han vill. Han är min ögonsten.

Vi hopptävlar lite smått inom Blå Stjärnan och i höstas var vi faktiskt med i SBS riksmästerskap där vi kom tvåa i medelsvår klass. Stolta var vi då! :)




Det var lite om sötaste kaninpojken Tufs.


Peanut av Pajebo



Peanut av Pajebo, till vardags Nöten, Nötaplöt, Nöt eller liknande, föddes i början av juni (har för mig det var den 3:e) år 2000. Han pappa är den gulbruna quarterhingsten Cat Man Dooley och hans mamma det fuxfärgade halvblodsstoet Minette (e: Marramas)

Nöt är en busig herre som tänker mycket och gärna är en till lags, om det passar för tillfället. Han blir alltid väldigt stolt när han klarar något svårt. Vi tränar akademisk ridkonst för Markus Holst och lite hoppning. Både jag och Nöten tycker det är kul med hoppning men lite läskigt när det blir högre höjder på hindren.

De första åren i Nötens liv flöt på ganska lungt, han bodde hemma och reds in när han var fyra eller fem år av en westernryttare och av dottern i familjen som äger honom. I augusti 2006 såg jag Nöt första gången. Vi (Jag, Mela och Lovisa) var på jakt efter ett stall att vara i när vi stötte på Pajebo gård. Vi blev efter någon månad halvfodervärdar/medryttare på en vit importponny, Midde, som var till salu. Jag red Nöt lite då och då under vintern men det var först i april, när Midde såldes som jag blev medryttare på Nöten.

Det första året red jag mest bara ute i skogen, red ju fortfarande på ridskola då så jag hade inga större ambitioner med Nöt. Våren/sommaren 2007 red vi för Christofer Dahlgren första gången och fortsatte rida för honom i ca två år. Våren 2009 började vi träna för Markus Holst och sedan dess har vi utvecklats något otroligt i ridningen. Vår relation från marken har förändrats väldigt mycket också under de här åren jag skött och ridit Nöt. När jag började sköta honom var han en riktig tonåring, gick på en jämt, trampades på tårna och när man red kunde han stanna och bli stående i tjugo minuter. Nu har han vuxit upp lite och mognat. Vi tränar lite NH men mest försöker jag att när jag hanterar honom tänka mig in i hans tankevägar och handla som en naturlig ledare. Inte alltid så lätt men jag jobbar på det.






Det var lite om världens bästa och vackraste häst, Peanut av Pajebo.

Idrottsgården och läskiga grejor

Idag har det varit varmt! Nöt fullkomligt badade i svett när vi hade ridit, fick svampa honom första gången iår.

Vi red iallafall en runda som vi kallar "idrottsgården" just för att man rider ner till idrottsgården. Bortanför den finns en jättefin galoppväg.

Jag och Nöten längtar efter en galopp på fotbollsplanen och funderar på hur arga fotbollsmänniskorna skulle bli om man red där.. hmm.. (upplysningsvis så bestämde vi oss för att det nog inte var värt att ta risken ;) )


Den rundan är också bra för Nöten eftersom man ofta träffar på farliga saker där som automatiska gräsklippare, små barn som leker i sandlådan, presseningar som flyger i luften, andra hästar.. Ja läskiga grejor helt enkelt.

Lovisa och Mela posar lite på väg hem (Altea och Vannes undrar vad de håller på med)


Påväg ner till sommarhagen för att äta gräs :D


/Fia



Bloglovin

Mixtrar med bloglovin hehe :P

Följ min blogg med bloglovin

Stallet

Då jag inte har något annat kul att göra och inget kul att skriva om så tänkte jag att jag lägger upp lite bilder på stallet :) Jag personligen tycker verkligen om det! Ljust, fräscht och personligt med målningar lite här och där.

från dörren på framsidan, foderboxen direkt till vänster, bortanför den pussans box med pussan i, rakt fram Nöten i sin box och till höger skymtar men Alteas box :)


Foderboxen (pussans gamla box omgjord till foderkammare) med mat iordninggjord och fodertunnor i hörnet :)



stallet från andra dörren, vannes box till vänster, bredvid den Alteas box. Skötselplats närmast till höger, bortanför den nöts box och längst bort pussans box :)


del av sadelkammaren :) Nötens grejer längst bort och allra längst in i hörnet är det bett och sånt som inte används..


annan del av sadelkammaren, extragrimmor, ridgrimmor, stigläder och sånt :) + stallkatten :P


Det mesta av interiören i Nötens hem :)

/Fia

Nu och då

Då jag inte har något annat att göra och inget kul att berätta så tänkte jag lägga upp lite bilder på nöt för att jämföra lite nu och då :p

Hösten 2007 tror jag, nöt var sju år, jag hade ridit honom i ett år :)


igår, maj 2010 nöt är snart 10 år, jag har ridit honom i tre och ett halvt år drygt.


Man ser att han fått en finare både över- och underlinje med mer ryggmuskler och fyllt ut i bringan. rumpan har han också fyllt ut med lite mer muskler.

Hovarna har blivit kortare också. På bilden höll B på att korta dem.

Han har under åren också mognat något enormt, speciellt det här senaste året. syns inte på bilder men märks verkligen i hanteringen :)

/Fia

Mysig promenad med älgen

Gick ut på promenad med Nöt idag tsm med Lovisa, Altea och Pussan i det fina vädret.

Vi gick runt nordhagen (en av sommarhagarna) och hade det mysigt :) När vi precis skulle gå upp på vägen igen mötte vi Hanna och Sox som var ute och red. De gick förbi oss iallafall men efter typ en halv minut kom Sox farande med eld i baken och galopperade ända hem utan Hanna.

Vi följde med Hanna en bit påväg innan vi vände igen och då såg hästarna nåt i skogen, jag tittade efter och så att det stod en älg därinne. Nöt blev stressad men jag kunde lugna ner honom och få honom att gå hyfsat avslappnat bakom mig iaf vilket jag ser som ett tecken på att han börjar lita på mig mer nu.. :)

När vi kom tillbaka till stallet fotade vi lite på hästarna, jag fotade Lovisa och puss och Lovisa fotade mig och Nöt. Lovisa tog med kameran hem till sig så hon kunde ladda upp bilderna så jag får den väl imorgon så då kommer bilderna hit förhoppningsvis. Spelar ju imorgon så kanske inte hinner/orkar blogga då..



Flugorna börjar komma nu med, nöt hade sårskorpor på bringan och i skapet och stördes jättemycket av flugorna. Jag satte på en blandning med olja+vitlök+nån ört som ser ut som barr och luktar ganska starkt. Det fick bort flugorna för stunden iaf..

/Fia




Markusträning!

Verkligen ett krävande men hel-lyckat träningspass idag!

Började med att visa upp våra dressyrprogram. Precis innan jag skulle gå in i ridhuset såg Nöt något, naturligtvis var det två älgar som gick i hagen och Nöt blev helstressad! Kom in i ridhuset och där gick han på tårna och runt i små volter.. suck.

Programmet funkade bra iaf. Första framdelsvändningen satt verkligen perfekt! Slutan blev inget bra alls för då skulle han naturligtvis titta efter älgarna, han har koncentrationssvårigheter min nöt. På ridbanan går han och tänker på annat, tittar ut genom fönstren osv.

Första galoppen blev inget bra men de andra fattningarna var väldigt bra iaf. Hade visst med ett moment i galoppen som bara fanns med i grand-prix programmen. Det funkade väldigt bra ändå :P

"krumelurtraven" fick vi väldigt bra kommentarer på också (trav på långa tyglar och styra med sätet i krumelurer)

Film kommer imorgon förhoppningsvis :) datorn är mer än vanligt emot mig och filmen är borta. Suck. :(

Efter programmet var det in att byta sadel och träns för nu skulle vi hoppa!

Markus satte upp två hinder på 85cm! + ett kryss och lite kavaletti i en bana. Kan ju tillägga att det högsta jag hoppat förut är 80cm och det högsta Nöt hoppat är 60cm.

När jag provhoppade räcket på 85cm trodde jag att han skulle vägra men han hoppade glatt till min förvåning :D

När det sen var dags att hoppa stigsprånget gick det sämre, det stog krångligt så att jag verkligen var tvungen att styra ordentligt, tyvärr styrde jag inte ordentligt så det blev stopp några gånger innan M satte ner det till ett kryss tillfälligt.



Banan (kavaletti, kryss, räcke, sväng, oxer) gick ganska dåligt till en början, mycket stopp men sista rundan var jättebra så vi slutade där. Både jag och Nöt var överlyckliga! :D



Rebecka fotade, tack så mkt! Är många fler bilder men datorn är seg och det är sent. Dessutom är jag sur för att filmen är borta

/Fia


Hoppning!

Missar hoppträningen på sjöbo idag då det är avslutning med Elfsborg så vi hoppade hemma istället. Schack var lite loj (så loj som Schack kan bli då :p) eftersom hon har så mycket vinterpäls kvar och det var ganska varmt. Vi hoppade en rakbana på 4 hinder och 30cm högt. Inte nån jättejobbig träning alltså.

Tufs var piggare men han kommer ju aldrig upp i farten som Schack har när hon är snabb. Han var duktigt iallafall och hade kul, det är det viktigaste.

Sen fick de komma ut och springa en stund, uppskattat :)

gammal bild, Mela fotade lite fräscha idag men har inte laddat upp dem än..



Imorgon blir det hoppträning för Markus (på Nöt då :p), roligt, roligt :)

Ska kanske/förmodligen visa upp mitt program då också, hoppas det går bra.

/Fia

Runaway på ridhuset i Borås.. inte den bästa bilden men det var den jag hittade..:)

Nordens ark

Var på Nordens Ark idag, kollade på fårsläppet och tigermatning och en massa fina andra djur :)

Fotade  en massa men har inte laddat upp bilderna än men det kommer nog lite sen, om inte annat på przewalski hästarna :). Är jättetrött nu så ska nog gå och läsa min bok E c l i p s e.

Hoppas ni har haft en lika skön helg som jag.


/Fia

Dressyr i värme

Idag har det verkligen varit varmt! Sådär kvavt och vindstilla som om det är åska på gång..

Red Nöten idag iaf. Vi (Jag, Mela och Lovisa) red ut en liten sväng först och red i ridhuset sen. Vi tränade på våra program. Det gick hyfsat bra men Nöt var seeg idag! Tror det var värmen, både han och jag var genomsvettiga efteråt.

Nu är det inplanerat att visa upp programmet på tis iaf, hoppas det går bra :)



Imorgon blir det Nordens ark med mamma, pappa och Mela, mysigt :)

Bild från när vi var där -07, på przewalski hästar så klart :P


/Fia


Mysak

Var precis ute hos kaninerna och gav dem frukost. Tvättade och tog hand om Mysaks böld också.

Vi upptäckte för någon vecka sen att han hade som en kula på magen som växte. Igår sprack den och det kom ut tjockt med var, usch! Vi ringde Kriss (Vannes ägare som är vet.) och hon kunde komma och titta på den. Hon tvättade och la på antibiotika, som vi ska göra två ggr om dan nu ett tag framöver.

Förmodligen är det ett sår som har blivit infekterat och kapslat in sig, är faktiskt inte direkt förvånad att det var mysak som fick den. Han sitter ju ute i ur och skur, nu imorse hittade vi honom genomvåt då han suttit ute i regnet trots att han har ett torrt och varmt hus..



Nu måste jag gå och koka ägg till frukosten så hinner inte skriva mer

/Fia

Stan och rabarberpaj

Har precis stoppat in en rabarberpaj i ugnen, mums! Vi har jäättemycket rabarber i landet så det blir paj ofta :D

Blev ingen ridning idag då Jag, Mela och mamma åkte ner på stan. Mamma skulle ha skor och Jag skulle beställa bågar + plus en del andra små ärenden. Det var vårmarknad tydligen upptäckte jag, känner att jag verkligen är med i vad som händer inne i stan :P

Jag höll på ett tag när jag skulle välja bågar men tillslut hittade jag ett par snygga :) Svarta med silverdetalj på sidan.

Vårat nya fyrhinder som blev klart igår :D Skulle fota när de hoppade det också men då dog kameran förstås..


/Fia


Hoppning!

Hoppade med kaninerna idag :)

Vi hoppade med det nya hindret som blev färdigt idag, såå snyggt blev det! Bild kommer så fort Mela laddat upp den :)

Både Schack och Tufs var jätteduktiga och hade mycket energi (ingen överraskning när det gäller Schack :P) Men som vanligt gjorde Schackisen av med all sin energi på att försöka hoppa ur famnen på mig för att få hoppa, den tokan. Och sen när jag ska plocka upp henne hoppar hon rakt upp i och förbi famnen och trasslar in sig i selen. Hon måste verkligen lära sig slappna av lite...

Tufs var jätteduktig! Han var verkligen på språng och hoppade över 40cm och ett längdhinder på 35, blev jätteglad och stolt över min fina pojke!

Schack och Tufs hoppar längd



Dressyrprogram

Hej!

Jag skrev färdigt mitt dressyrprogram igår (Har fått i uppgift av Markus för typ 2 mån sedan att skriva ett program och visa upp) Igår blev jag alltså färdig med det så idag provade jag att rida det.

Det funkade helt ok det mesta, vi måste fortfarande slipa på galoppen och jag hade kluddat till det lite när jag skrev så fick ändra en del. Men annars gick det bra :)



Var nöjd sen efteråt och det var nog Nöt också, han såg belåten ut iaf :)
Red barbacka ner och släppte dem i sommarhagen sen, mysigt.

/Fia



Regn, regn, städning och regn

Slutade tidigt idag, vid 14 eftersom vi har haft elevens val denna veckan :)

Jag hade tänkt gå ut på en promenad med Schackisen idag men regnet vräker ner. Stora Borås-vår-regnet har kommit, blev genomvåt när vi gick hem från bussen, en promenad på ca tio min. Och då hade jag regnjacka..
Himlen öppnar sig typ..

blöta vårbilder från trädgården




Vi har nästan gjort klart vårt kaninhinder så nu är det bara små detaljer som fattas, foto kommer så snart det är färdigt :)

/Fia


Nyttig ridtur och putsad sadel

Hinner bara med ett kort inlägg idag.

Red ut med Mela idag, Lovisan skulle också följt med men Altea markerade så hon fick vända :(

Vi red till idrottsgården, när man kommit förbi fotbollsplanerna så finns det en jätte fin galoppsträcka där. Det är ganska nyttigt för Nöten att går där också. Han får träna sig på läskiga saker som fotbollsmål, hoppa över bäckar, stora sponsorskyltar och trettio tioåringar i färglada träningskläder som springer omkring på fotbollsplanen.

Han var iaf jätteduktig och gick dit jag bad honom, han taktade förbi tioåringarna men annars funkade allt finfint :)

När vi kom tillbaka till stallet var Nöt ganska rejält svettig vid sadelläget. Jag skrubbade med piggborsten men svampade inte, nöt brukar inte vara överförtjust i det. Iaf så var naturligtvis sadeln, och då framförallt sadelgjordsstropparna, svettig den med. Den fick sig  en genomkörare, något som behövts i en månad.. hehe..

branderup-sadeln, den snyggaste och näst skönaste sadeln som finns! (Amazonas Elizabeth är skönast :P)


passade på att putsa ridgrimman också, den var verkligen misshandlad..

Nu ska jag gå ner och måla hinder så hinner inte skriva mer.

/Fia

Skor och hinderfärg

Red inte idag då det är B:s dag. Det blev en tur ner på stan istället. Jag skulle titta lite på bågar och skor till avslutningen/torpa och svarta skor att marschera i.

Kollade först på lite skor i stan men hittade inget. Kollade lite på bågar också och hittade två olika som jag tyckte om. Egentligen likadana fast ett par var bruna och det andra svarta :)

Sen åkte vi till Knalleland, på Skopunkten hade de billiga svarta tygskor och dessutom "köp två och få 50% på billigaste paret" så där var två par skor fixade iaf (både jag och mela skulle ha). Kollade lite på avslutningsskor men inga passade mina fötter. Alldeles för små i tån. Kanske någon passade men då var det ju typ 10cm klack på och det kan jag inte gå i.. (har aldrig klackskor)

Vi gick vidare till Skokanonen men där fanns inte heller nånting. Var nära att ge upp där, tänkte att det slutar väl med att jag får ha mina converse på avslutningen. Gick förbi DinSko också, ingenting där heller. Finns det någonting så irriterande som att köpa skor när det inte finns vad man vill ha?

När vi gett upp för den här gången och var på väg till bussen hittade vi en till skoaffär! Hur många finns det egentligen? Den hette typ Deichman eller ngt sånt och där hittade jag faktiskt ett par skor, som påde var sköna och snygga! Vita sandaler typ med smala remmar. (gladiatorskor?)

Gick förbi Claes Ohlsson också och köpte färg+märlor till fyr-hindret vi håller på att bygga. Sparade 120 kr på att köpa lite gammal färg som var nedsatt till 5:- från ursprungliga 35:-
Hittade också en liten kameraryggsäck som vi vill ha men det får bli en annan gång, spenderat massa pengar idag redan.. :P

Försökte hitta en bild på mina älskade gula converse men datorn är emot mig idag (som de allra flesta dar) så det blev en bild på lite blåbärsris istället :)


/Fia


Hoppning!

Hoppade med Nöt idag :)

Jag red med min lila vojlock! Det är verkligen praktiskt med vojlock, synd att man inte kan ha såna till de spanska sadlarna..

Vi tränade på titthinder och hade en hemmagjord vattenmatta (blå pressening) under ett litet kryss. Först stannade han och vi la ner så att bommarna bara låg på marken, efter att ha nosat en stund gick han över, första momentet fixat :)

Sen la vi upp bommarna till ett kryss igen. Han stannade men efter en stunds nosade gick han över det också. andra momentet klart.

Jag provade att rida an igen i trav, först ett stopp och kliva över men sen gick det! Han hoppade över två ggr knappt utan att tveka! Både Jag och Nöt var överlyckliga!

Jag tror det funkade så bra eftersom det inte blev någon stress, vi hade hela dagen på oss så han kunde få stå och nosa så länge han ville.

Efter vattenmattan hoppade vi "banan" som vi hoppade förra Markus hoppträningen och det gick jättebra. Nöts och mitt självförtroende var på topp efter att vi klarat vattenmattan så det var verkligen ett lyckat ridpass!

Jag och Nöt efter passet :)



Världens finaste kissekatt <3


/Fia

Tvättad moppe!

Tvättade moppen idag, behövdes verkligen. Den var typ helt brun :P

Glömde ta ett "före" kort men här kommer ett"efter" kort iaf :)



/Fia

Kanelbullar på slapp dag

Hej allihopa!

Idag är en riktigt slapp dag. Har inget inbokat, skönt med såna dagar ibland :)

Vaknade vid 9 tiden, läste i flera timmar, gick ut till kaninerna i regnet och lagade mat sen. Håller just nu på att baka kanelbullar, mumsigt!

Ska göra lite nytta snart och dammsuga vardagsrummet men mer än så blir det nog inte :p

Imorgon ska vi hoppa :D Ska bli kul, har inte hoppat sen clear rounden på häststället.

/Fia



engelska

Sitter i datasalen på engelskan. Vi hade redovisning igår så nu har jag inget att göra..

i eftermiddag blir det ridning på bästa hästen och sen filmkväll med pizza med bästa Lovisan. :)

Den här bilden var faktiskt i tidningen i måndags :) På läsarbilden.


Hinner kanske inte skriva ikväll så ha en bra helg :)

/FIA

Härlig galopp och fästingmedel

Det var ingen orkester idag så jag red istället :)

Eftersom det var så underbart väder red vi ut en sväng. Vi red till en äng där vi galopperade runt en del, Nöt var pigg och glad :) Verkligen något av det underbaraste som finns, galoppera på en äng i kvällssolen tillsammans :D
Efter ängen red vi en tur i skogen på väg hem, hade jättemysigt.

När vi kom tillbaka till stallet efter typ en timma skulle jag ta på Nöt switch. Jag har inte gjort det förut utan K och Kriss brukar göra det och då brukar han vara jättejobbig verkligen. Typ springa på en och bli jättestressad.

Därför blev jag jättelycklig när jag kunde ta på honom det utan större problem :D Han reagerade såklart och gick runt och så men blev inte jättestressad och så fort jag började klia honom lite och så så lugnade han ner sig och jag kunde fortsätta.

Vi har verkligen utvecklats i vårt förtroende för varandra :D

Har ni börjat med flugmedlet än?

/Fia


Mjukisbyxor!

Bara för att världens snyggaste mjukisbyxor blev klara idag!



Det är blå fotmuddar på också men byxorna är så långa att de inte syns :P

/fia

fotfolk och borstar

Markusträning idag, dock red inte jag utan Bengt red men det såg fint ut :) Nästa Markusträning rider jag och då blir det hoppning! Nu när den mesta vinterpälsen är borta så ser man att han byggt muskler i vinter :D han är också helt gyllene på halsen nu!

Nöt fick en ordentlig rykt av mig istället :) Han tycker mest om hårda borstar konstigt nog :P Helst en hård rotviska eller piggborsten, i ansiktet också. Då står han och njuter. :P Brukar inte hästar tycka om mjuka borstar? Iallafall i ansiktet?

Vilken är din hästs favoritborste?

/fia





Glasögon och mysig kväll

Var hos optikern idag då jag har haft en del huvudvärk sedan i julas. Det visade sig att jag var översynt (tror det var det :P) iallafall så hade jag 1.25 nånting på vänstra ögat och inte alls så mycket på högra, ska få läsglasögon till en början och sen kanske ha dem hela tiden..

Skulle ta bussen in och den gick 14.55, trodde jag. Kom till busshållplatsen 14.51 typ och då hade bussen gått för den går tydligen 14.50. Suck.

Gick hem och tog moppen istället, gillar egentligen inte att köra den i stan men hade inget val. Jag körde såklart fel och kom in på busstorget och var sen tvungen att köra på kungsleden. Usch, tycker inte om att köra där, massa filer och rödljus och folk kör så fort!

På hemvägen tog jag en bättre väg som tur var :)

Sen hade vi en kväll tsm med klassen på idrottsgården, riktigt mysigt! Vi bakade pizza, spelade brännboll, lekte lekar och gick "levande tipspromenad". Hade verkligen jättekul! Tack för en underbar kväll allihopa! :)

Imorgon blir det stallet och Markusträning. Dock ska Bengt rida Nöt så jag får vara fotfolk och fotograf..



/Fia

Bilder från idag :)

Då det var så fint väder idag så fotade vi en del i stallet, tänkte lägga upp en del av bilderna på mig och nöt.:)

Finaste Nöten. Här ser man nästan att han är mörk på bogen och ljus på magen..


De här bilderna tog bästa Lovisa :)







Älska vår och värme!

/Fia

Uteritt och ink

Red finaste Nöt idag, det gick super. Han var pigg och glad :) Vi red en liten tur i skogen och red lite på en äng, mysigt :)

Ni vet det jag skrev om Nöts öron, att de ser taniga ut? Just nu ser de ännu spinkigare ut när han fäller. Han fäller nämligen håren på öronen sist och vinterpälsen är mycket ljusare än sommarpälsen. Han öron ser sjukligt bleka ut jämfört med huvudet :P

Det gör iofs magen också men jaja.

Nöts ink har kommit tillbaka nu också :( Han har haft ink precis ovanför läppen förut som har kliat en del. I somras började det kännas så mycket att han kliade upp det så att det blödde och han fick blod på hela mulen och benen.
Tillslut skar Kriss (veterinären i stallet) bort det och det läkte fint men nu under vintern har det alltså kommit tillbaka. Fortfarande är det väldigt lite men den här gången precis på läppen, exakt där hackamoreskänkeln ligger an.

Någon som vet något annat man kan göra åt det än att skära bort det? Huden är ju så jättekänslig där vid mulen så vill helst inte göra det..

inken i februari förra året


stavar som en kratta idag så hittar ni något jag missat att fixa till så bry er inte om det..
/Fia

 

Betesburen

Igår blev det mycket gjort hos kaninerna :)

Efter att vi spelat i förstamaj-tåget inne i stan så gick vi ut til kaninerna och började jobba med betesburen, det var runt kl 3. Vi var inte klara förrän vid åttatiden.

Det vi gjorde var att ta loss betesburen från Schack och Mysaks hage där den varit i vinter så att de skulle få 2 extra kvm yta. Sen var vi tvugna att byga en ny sida där betes buren förut suttit och dessutom sätta på nät på ena sidan av betesburen eftersom vi ju tog loss den sidan med nät när vi satte ihop betesburen med Schack och Mysaks hage i höstas.

Ingen fattar förmodligen den konstiga förklaringen men är så stolt över mig och mela så jag var tvungen att skriva det iaf :)

Buren vi byggde i höstas, Jag och Mela byggde nästan hela själva så vi är stolta över den :D
Det är den yttre delen av hagen bortanför dörren som vi har tagit loss nu..


/fia

RSS 2.0