Bilder

Här kommer en del bilder från i onsdags när jag fotade Julia och Jojje, håll till godo. :)

I början gick det stelt, inte så mycket fokus och bakbenen låångt efter.


Efter ett tag och såklart en del goda råd från mig så såg det finare ut. Forfarande bakbenen bakom men lite närmare nu iaf. Han slappnar av lite i nacken också :)


Efter ridpasset gjorde de lite "följa John" Duktiga var de. :)


Jag visade också Julia hur hon kunde börja lära Jojje buga och skulle då prova själv. Döm om min förvåning när han genast gjorde en helt okej bugning! Han var verkligen naturbegåvning på det där :)

/Fia

Marchering och länk

Var inte i stallet varken igår eller idag. Igår march-tränade vi med orkestern och idag spelade vi på torget eftersom det är valborg.

Ska inte rida imorgon heller för då ska vi spela i vänsterpartiets första maj-tåg..

Så ridning blir inte förrän på söndag, suck..

Har nu lärt mig hur man länkar, det var goa Julia som förklarade hur man gör, tack så mycket :)

Sen ville Lovisa att jag skulle länka till henne också så nu gör jag det :)

Lägger snart upp bilder från i onsdags men tillsvidare kan ni kika in några av dem på Julias blogg.

Glad Valborg!

/Fia

Nöt-öron

Freddi (fkallstrom.blogg.se) (måste verkligen lära mig länka i inlägget, någon som kan förklara hur man gör?) ville se en bild på nöt-öron så här kommer en.



Kan ju då säga att Nöts öron blir mobbade av Lovisa och Mela och jag kan inte påstå att de är dem vackraste i världen heller. spikraka och jättesmala. Nöt är finast men även Solen har sina fläckar. Tycker själv mer om lite rundade öron.

/Fia

Stallet med Julia och dressyr på ridgrimma

Sorry för dålig uppdatering men i måndags hade jag inget att skriva och igår varken hann eller orkade jag.

Igår red jag Nöt då. Vi (jag, nöt, mela, vannes, lovisa och altea) red ut en liten skritt sväng med lite trav och sen red jag och mela i ridhuset en stund.

Jag hade tagit ridgrimman eftersom vi skulle rida ut och sen tänkte jag att det kan ju vara nyttigt att inte bara rida dressyr på stångbettet hela tiden, man ska ju kunna rida på vad som helst egentligen.

min hemmagjorda ridgrimma :)


Det gick ganska dåligt till en början när Karin (Nötens ägare) kollade på. Han spände sig och ville inte alls. Men efter ett tag, såklart när Karin gått in, så gick det faktiskt riktigt bra! Vi gjorde öppna på diagonalen och Nöt slappnade av och tuggade occh började komma till jobb. Lyckat ridpass alltså :)

Idag var jag med Julia, juliaths.blogg.se, till stallet där hennes medryttarhäst står. Han är en varmblodig travare på 21 år. Fin men lite stel och omusklad. De har verkligen utvecklats sen senast jag såg henne rida. Fotade över 400 bilder, hehe :) Men har inte laddat upp dem än, kanske kommer någon senare..

Julia och jojje sommaren 2008


Väldigt mysigt med deras lilla fikahörna, en sån skulle vi också ha! :)

ska nu plugga svenska klassiker, August Strindberg och Selma Lagerlöf..

/Fia

Vårbus!

Hästarna gick i sommarhagen idag, när vi skulle hämta dem blev Nöt lite galen. Han sprang typ tio varv runt hagen :) Vannes och Altea kanske sprang två-tre nånting och Pussan bara stod och betade. Men Nöt är ju iofs den yngsta och friskaste av dem :)

Bilderna tagna av världens bästa syster Mela, melasandstrom.blogg.se

Nöten och Vannes springer


Glädjekrumbukt! :D


Galopp, galopp :)


En riktigt lyckad helg måste jag säga! Hoppas ni har haft det lika bra i helgen som jag :D

/Fia


Sommarkänsla

Sov till halv elva idag, skönt :)

Ska strax gå ut till kaninerna innan vi åker till stallet vid tre tiden. Hästarna ska gå i sommarhagen första gången iår idag så vi rider på eftermiddagen istället för på förmiddagen som vi brukar. Det börjar kännas att sommaren är påväg nu :D

Nöten rejsar runt i sommarhagen förra året :)


har ni börjat fixa sommarhagar än?

/Fia


Kanelbullar, New moon och kaniner

Idag har varit en riktigt skön dag. Minuset är att jag inte var uppe i stallet. Vaknade halv tio, hade då sovit i elva timmar! Behövde verkligen det.

Sen städade jag mitt rum (det såg ut som ett bombnedslag och jag är förvånad av att jag inte fått astma av allt damm som var där) Tillslut blev det väldigt fint iaf :)

Vi var ute hos kaninerna en stund, jag läste new moon. Hann inte riktigt färdigt men tror jag läser ut den för tredje gången nu ikväll. Sen åt vi lunch, renskav och potatis mos :P. Efter lunch lagade jag mina ridvantar och fixade till bogselen efter det gick jag och Schack på promenad. (läs vi sprang på promenad och däckade sen ihop av utmattning i solen och myste)

Ville egentligen släppa kaninerna i betesburen idag så att de kunde käka lite gräs. Problemet var bara att  betesburen sitter ihop med Schacks och Mysaks vinterbur.. De fick gå och beta gräs i ovandelen till inneburen och kompostgallret en liten stund istället.

Bakade kanelbullar idag också, finns det något godare än en nybakad kanelbulle och ett glas mjölk.

Cred till den som orkat läsa igenom inlägget, ska nu gå och kolla på millenium.

/Fia :)

slänger in en bild på finaste tufsen

Omkullridning

Jag och Nöt gick omkull idag.. Vi travade längs kanten på vägen och skulle byta sida då Nöt halkade på asfalten. Han fick några skrapsår och Jag ett ömt svullet knä. Han verkade fräsch så Jag bestämde mig för att vi skulle fortsätta och han gick precis som vanligt, men efter en galopp kändes det inte riktigt bra. Vet inte om jag kände efter för mkt men för säkerhets skull hoppade jag av och gick resten av vägen hem.

Vi tvättade skrapsåren och kände igenom hans kotleder ifall han fått en vrickning. Han var kanske lite varm i höger fram men annars reagerade han nästan ingenting så förhoppningsvis är han helt ok imorgon..

Vi hade verkligen tur som klarade oss undan med blotta förskräckelsen. Det blev extra mycket rykt och omskötsel för Nöt innan vi for hem.

Hoppas ingen annan trillat idag.



/Fia


Orkesterrep och film

Det blev ingen ridning idag då det är orkesterrep på torsdagar. Men Lovisa red Nöt istället och han gick tydligen super :)

På repet tränade vi på att marcha, det gick ganska bra nu när vi inte skulle spela samtidigt men oj vad det är svårt att marcha OCH spela samtidigt.. Får se hur det går, vi ska tydligen spela ute en massa i vår..



Film från igår, man ser om man tittar noga att han saktar ner med frambenen i vändningen i traven.

I galoppen syns att han pillar med bettet vääldigt mycket. Det gör han med alla bett även om man knappt tar i tygeln alls.

Dressyr i ridhuset

Tränade dressyr i ridhuset idag. Det gick väldigt bra. Vi galopperade mycket och först var galoppen sådär, han stretade emot allmänt men efter ett tag slappnade han av och började jobba med mig istället för mot mig. Traven gick nästan lika bra som igår men vi hade inte riktigt lika mycket energi idag, annars var han väldigt mjuk och fin.



Lovisa red Altea och vi filmade varandra lite så det kanske kommer en liten film snart. :)

Om det går bra för mig och Nöten nu så går det betydligt sämre för mig och datorn, den hänger sig mer och mer och jag blir surare och surare på den.. Jaja, det är en dator iaf även om det tar typ 5 min att starta upp den..

/Fia

Markusträning!

Jag och Nöt red för Markus idag och det gick super! Känner att allt verkligen funkar bra för oss just nu.

Då vi ju upptäckt att Nöten är stel i bogen och därför har svårt för att svänga bra och gå sidvärts så var det det vi tränade på idag.

Jag började med att rida serpentiner, väl uttagna och med mycket böjning. Det gick helt okej. Sedan skulle jag rida honom längs fyrkantsspåret i trav, böjd. Och bara böja med innertygeln. Jag fuskade lite i början och tog till innerskänkeln också men sen gick det bättre. Bäst gick det i höger varv då han är starkare i den sidan.

När böjningen funkade bra skulle jag ta lite, lite i yttertygeln och föra den liksom inåt och på det sättet få en sidvärtsrörelse. Det var tydligen på det sättet som han-på-G-som-jag-inte-vet-hur-han-stavas beskrev att man skulle få till en sidvärtsrörelse. Och det funkade! Nästan lite väl bra, det blev för mycket tvärning så Nöt började gå in mot mitten istället. I vänster varv funkade det sådär, vi fick till nåt steg bra sådär.

I höger varv däremot fick vi en långsida som var underbar! Det liksom bara flöt på jättelätt och jag blev verkligen överlycklig. Fick ett stort leende i hela ansiktet resten av passet :)

från idag:


hög koncentration


/Fia


Hoppning och träningsvärk

Usch vilken träningsvärk jag har efter tävlingen igår! i ljumskarna..

Hoppade med kaninerna idag, det gick superbra. Vi satte upp en rakbana och alla kaninerna hoppade bra. Både Schack och Tufs tog 35cm utan att tveka. Bilder kommer men hinner inte ladda upp dem nu då vi ska iväg till kransmossen och träna orientering snart.

Tänkte på en sak.. Jag hoppar nästan lika högt med kaninerna som med Nöt fast Nöten är 164cm och de typ 20cm höga.. haha..

/Fia


Modig Nöt på bortaplan

Har inte hunnit eller orkat blogga det senaste för det har varit jättemycket rep med orkestern så nu är jag helt slutkörd!

Idag var det då dags för clear-rounden på häststället. Det gick verkligen super!

Dagen i bilder:

Påväg till häststället, jag börjar bli nervös och Nöt tycker att det är jobbigt att behöva gå så långt. :)



Vi har precis kommit in i ridhuset, Jag är jättenervös och Nöt tycker det mesta är läskigt.


Vi hoppar första hindret. Vi stannade två ggr på framridningen men nu funkar det bra än så länge. :)


Efter ett stopp så tar vi oss över nummer fyra.


resten av hindren i 40cm klassen funkar bra, ingen rosett men jag är överlycklig iaf. Vi hade bara fyra fel, inte ens mest i klassen! :D:D

Eftersom det gick så bra och Nöten tyckte det var så roligt så bestämde vi oss för att starta en klass till. 50 cm.

Första delen gick bra, ett stopp på fyran igen men annars inte ett enda! :D
(nejdå, jag tittar inte alls ner i marken, jag tittar på ridhusgolvet)


Men vid vattenmattan som plockades fram till 50cm klassen tog det stopp! Aldrig i livet tänkte Nöt gå nära den! Här tappade vi all bjudning så det var kört. Sista hindret en vit bred oxer kom vi inte över heller så vi tog det första som lydnadshinder. Hade det inte varit för den där j*vla vattenmattan hade vi fixat det hur bra som helst!


Efter en lång tävlingsdag är det skönt att komma hem igen..


När vi kom hem fick kaninerna komma ut en sväng..

Finaste Tufselufs




Är dem inte söta tillsammans? Tufs och Törnrosa


Det blev visst långt. Men med mycket bilder iaf. :)

/Fia

Flöjtgodis

Det blev ingen ridning för mig idag. Dels ska Bengt rida och så hade vi rep med orkestern. Sista minuten nu inför konserten på lördag. Det gick hyfsat, inte sådär superbra men inte jättedåligt heller. Våra nya flöjtböcker har kommit, de har många fina låtar så här ska spelas!

Imorgon blir det också rep och på lördag är konserten. Hoppas det går bra nu, vår första egna.

Den nya boken :)


/Fia

Älgmöte och hundvakt

Jag red med Lovisa idag. Nöten skulle öva på att gå först och lyssna på mig, som lite träning till på söndag. Och det gick faktiskt riktigt bra! Vi träffade på en stor älg! Nöt blev stressad och uppjagad men jag kunde hålla honom utan promblem och till och med styra honom lite mot det läskiga. Sen kunde vi lungt och sansat skritta därifrån. Sen vek vi av in på en timmerväg in i skogen så man kommer till ett ställe där man kan rida runt lite mellan träden och öva på styrning och så. Jag red iaf där själv med Nöt nu och Lovisa stannade kvar vid vägen. Det gick jättebra! Han skyggade lite för en fallen gran men efter att jag sagt att det var ok så gick han över den utan problem. Annars gick han dit jag bad honom utan att tveka, nästan iaf ;) Vi har verkligen gjort framsteg!




Är nu hundvakt åt vikingavargen Embla (stallhunden) medan matte och husse är på opera. Hon är bara för söt..

/Fia


Jag och Nöt

Karoline hittade ingen bild på mig när jag red AR, här är en bild iaf även om det väl inte är i någon spec övning direkt.. :)



/fia

vilket schabrak?

Nu är det ungefär en vecka kvar tills Jag och Nöt ska ställa upp i vår andra tävling! (Eller ja, det är en träningstävling, clear ruond, på 40cm ) Och jag har ett väldigt värdsligt problem. Vilket schabrak ska jag ha?


Det bruna exlusivschabraket? Har lite dålig passform och följer inte sadeln helt. Börjar dessutom se lite slitet ut.. Men det är ju ändå snyggt. Dock lite tråkig färg och dessutom hade jag det förra året.. kan ju vara kul att förändra sig lite lix..


eller det broderade hemmagjorda. Tkr själv att det är väldigt snyggt och det passar bra, ligger still och så. Vet inte riktigt hur det är med den sadeln men det ska funka bra.



hmm..
/fia

Filmanalys, blää!

Sitter och skäller på mig själv för att jag inte skriver på filmanalysen som ska vara inne på fredag men det är såå tråkigt!

Vi slutade tidigt idag 13.25 så kaninerna fick vara ute länge. Var ute hos dem i två timmar, mysigt! :) Både Mysak och Törnrosa var jättebusiga och sprang iväg dit dem inte får vara hela tiden. Busungar :P Det är könt med värmen nu, kan vara ute hos kaninerna med bara tröja men kaninerna tycker inte riktigt om det. De har fortfarande en massa vinterpäls kvar så de måste lägga sig ner och vila ofta för att inte bli för varma.

Nej, nu ska jag säga till mig själv på skarpen och skriva på den där filmanalysen. Har hunnit med handling och miljö än så länge..

/Fia

Ovillig fotomodell

När vi tog ut kaninerna på eftermiddagen så ville jag ta kort på en av kaninerna när den satt vid en krokus och eftersom Mysak är den tamaste och lätt att få tag i tänkte jag och han vill säkert vara med på kort. Tji fick jag. Visst han är lätt att få tag i men att sitta stilla på en bestämd plats och vara fotomodell ville han INTE.

Det här var ju inte riktigt vad jag tänkt mig..:P



Det här blev nog den bästa även om jag velat att han tittade in i kameran..


Sen blev det en bild på min tjockis också :)


eller ja, det blev många bilder men orkar inte ladda upp nu, datorn är seeeg.

/Fia

Underbar uteritt

Jag och Mela red på en tur idag och det var verkligen helt underbart!
Vi red en runda vi kallar "limosintorpet" då den går förbi ett gammalt ödetorp med massa bilar utanför varav en en limosin.. (Jag har iofs aldrig sett limosinen men den ska vara där :P) Iaf så har den rundan lite av varje, klättring, skogsstig och galopp. Nöten var pigg men inte överpigg och hade verkligen bjudning. :) Han gick också först en stor del av ridturen vilket är väldigt bra och han hoppade över den läskiga stora-och-djupa-och-farliga bäcken utan tvekan också min underbaring!



När vi kom tillbaka till stallet var han jättesvettig så han fick gå ut i hagen ganska snabbt för att torka i solen, såklart rullade han sig direkt ochblev ett lermonster :P

Jag fotade lite i hagen sedan och jag tycker att den här blev riktigt fin.  Några krokusar i förgrunden och Puss som kikar in i kameran i bakgrunden :)



/Fia

Kaninhoppning i Pålsbo

Vi var iväg och hopptränade lite med kaninerna i Pålsbo idag. Det gick vädigt bra med Schack. Hon var pigg och inte jättearg. Styrningen gick jättebra men det gick lite väl fort ibland :P

Tufs var också duktig och hoppade jättebra men han har så dålig kondis och massa fett så han orkade inte så mkt. Måste verkligen motionera honom mer, men jag är lat. Mycket enklare att bara låta dem springa i skogen.

Men nu ska jag titta på Millenium så hinner inte skriva mer.

/Fia


Tvättad svans!

Jag tvättade Nöts svans idag! Det behövdes verkligen då den inte blivit tvättad sedan i höstas ngn gång. Den blev vit, mjuk och fin. Vi brukar alltid borsta ut svansarna med pälsglans men Karin hade sett någon spec. hästolja som man kunde använda till det också och eftersom den var svindyr och mest bestod av vanlig rapsolja så tog vi vanlig rapsolja istället. Det funkade super. Det föll knappt ett hårstrå när jag redde ut den och sen glittrade den verkligen! Enda minuset var att oljan var kryddad med något så Nöt luktade väldigt kryddigt i svansen..


nytvättad svans!:D

Sen när vi ridit tog vi porträttkort hinner inte ladda upp fler än två..

Jag och Nöt


Älska Nöts man!


/Fia

Lazerdome, filmkväll och gymnasieval

Var på lazerdome med tjejerna idag och sen hade vi filmkväll efteråt. Mycket mysigt :) Det var skitkul med lazerdome :D Har aldrig gjort det förut men jag kom trea varje gång och vårt lag vann båda gångerna. :D Men oj vad svettig man blev..

Nu när vi kom hem gick jag in och kollade om jag kommit in på preliminära intagningen till gymnasiet. Det hade jag :D

Nej nu ska jag gå och sova. Gonatt.

/Fia

Ny header

Som ni kanske märkt så har min header ändrat utseende en del de senaste dagarna men nu ska den vara färdig redigerad. Blev faktiskt riktigt nöjd med resultatet då jag är en nybörjare på photoshop. :D

/Fia

Läskig plåt och tokgalopperande

Det blev en uteritt idag också men bara med mig, Mela och Lovisa. Vi red en väg vi kallar "ödetorpet". Den går förbi ett gammalt ödetorp som namnet avslöjar. Nu när vi kom dit upptäckte vi att någon bränt ner hela torpet med "lada" och allt. En gammal takplåt hade hamnat över stigen och Nöt blev jätterädd för den som väntat. Mela fick leda oss förbi :P Men efter det gick det bra :)

När vi kommit hem och skulle släppa ut hästarna blev det kalabalik! Altea och Pussan gick ut i trädgården och Nöt och Vannes var inte sena att hänga på. När vi väl fått in dem i hagen var de helt uppspelta och sprang runt som galningar i hagen.

Nu ska vi ut till kaninerna så hinner inte skriva mer.

/Fia

Ridtur och muskvarlevor

Vi tog en ridtur med alla fyra hästarna idag. Jag red barbacka och det var mycket mysigt. Underbart att våren kommit! :D

När jag städade iordning i Nöts box efteråt gjorde jag en äcklig upptäckt. Någon av stallkatterna hade slaktat och ätit en mus i hans box så jag hittade en musmage och en del mus blod. inte så fruktansvärt mysigt..

När vi hade varit i stallet åkte vi in till stan, jag, Mela och Lovisa. Jag köpte vita ridbyxor (Mountain horse pull-on, billiga och bra :P), ridstrumpor och kilformade stigbygelplattor. :)

Nu ska jag titta på Animal cops Houston. Ha det bra!

/Fia

Nöten goes paint och Fia goes smutsig

Vi åkte upp till stallet idag vid tretiden. Markus, dressyrtränaren, skulle komma vi halv fem. Bengt red idag så jag tittade bara på och fixade iordning Nöt, såhär såg han ut på båda sidor. Då är man lycklig för piggborsten och gummiskrapan.



Efter ett tag så han iallafall anständig ut fast då var jag dammig från topp till tå.. :P Han var dock fortfarande fläckig på de ställen som inte torkat än och fäller skog gör han också.

När jag borstade hittade jag eksem på baksidan av låren också, suck. Det är förmodligen det här fuktiga vädret som gör det.. Men ingen mugg hade han iaf :)

Någon annan som har problem  med leriga hagar och hästar?

/Fia

Massa eklöv och glada kaniner

Igår kväll kom vi hem från Malå, ganska tidigt vid 22 tiden :) Hann dock inte blogga då.

Idag fick kaninerna komma ut ordentligt efter att vi varit borta hos Lovisa och hjälpt henne med sin blogg. De var väldigt glada att få komma ut då det bara fått skutta i hagen hela helgen. (Hagarna är iofs 3x2 resp. 3.5x2.5 m men kaninerna tycker INTE att dem är tillräckligt stora!)

Samtidigt som de var ute och skuttade städade vi både utanför och i burarna. Utanför körde vi bort typ tio skottkärror med eklöv (gissa om jag hatar eklöv och ekollon när det står fem ekar bakom huset), gammalt hö och halm och gamla avgnagda pinnar. Vi kände oss väldigt duktiga efter det :)

Dålig bild på kaningården från i höstas


/Fia

Bild


länkbild, blir det bra?

/Fia

RSS 2.0