Schack

Schack är min underbara kaninflicka. Hon föddes och bodde de åtta första veckorna av sitt liv här hemma hos oss, Törnrosa och Tufs är hennes föräldrar.

När Schack var åtta veckor flyttade hon till en kompis till oss, bytte namn till Nelly och allt funkade bra ett tag. Men när Schack blev tonåring började hon bli agressiv. Till en början bara om man skulle plocka upp henne ur buren och man var tvungen att sträcka sig efter henne kunde hon hugga. Men allt eftersom blev hon mer och mer arg. Tillslut, när man knappt kunde öppna burdörren längre utan att hon högg så bestämde sig vår kompis för att antingen så skulle vi ta tillbaka Nelly eller så skulle hon avlivas. Det gick helt enkelt inte att ha det som det var.

Vi, som mindes den goa kaninungen som fötts här hemma i vårt gästrum bestämde oss för att prova. Vi tog hem henne på gott och ont för börja om från början. Nelly fick tillbaka sitt "flicknamn" och fick tillfälligt bo i vår betesbur i väntan på att få flytta in hos de andra. Ungefär en vecka efter att hon kommit hem till oss så födde Schack tre ungar. Hon hade varit på rymmen tidigare och då förmodligen träffat en kille. Då vi tyvärr inte hade någon som helst möjlighet att ta hand om ungarna, med tanke på hur Schack var i sitt temerament och på pappan som var okänd så bestämde vi oss för att ta bort ungarna.

Schack blev bättre när hon kom hem till oss så hon fick stanna. Hon kan fortfarande hugga till då och då, jag har flera ärr på händerna efter henne, men är ändå harmonisk i sig själv. Hon är den typen hellre slåss än flyr och blir väldigt retlig när hon blir hormonell och då är det bäst att bara låta henne vara.

Schack har visat sig vara en väldigt duktig hoppkanin då hon är orädd och snabb. Vi har tävlat lite inom Blå Stjärnan och det har gått väldigt bra :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0