Sista septemper

Idag är det den 30 september, sista dagen i september för imorgon är det oktober. Officiellt höst alltså.. Det är ioförsig ganska mysigt att få snöra på sig halsduken, dra på vantar och mössa men det blir så väldigt mörkt på vintern, och kallt dessutom. Kylan som är nu på en 10 grader på dan ungefär är ganska lagom..

Lurvig Nöt i vintras..



Idag är det också ett år sedan Mysak flyttade hem till oss, hans officiella födelsedag så grattis till honom! :) (Förmodligen är han född tidigare på året men vi sa när han kom till oss att vi firar den 30:e)

/Fia

Grustaget

Hade studiedag idag, skönt :) Passade på att tvätta Nöt´s svans när jag hade gott om tid, vita svansar är fina så länge de är vita men nu var nöt´s svans mer brun än vit längst ner.

Gammal bild på nytvättad Nöt-svans


Efter tvättningen red jag och Mela till grustaget där de lagt ut nya vägar med perfekt galopp underlag. Nöt blev ganska svettig men roligt hade vi :)

Nu taggar jag till lördan, Nöt ska vila på fredag så då åker jag upp och putsar läder och fixar iordning lite.

Ska ni göra nåt kul i helgen?

/Fia

Bilder

Här kommer lite bilder från igår. En del mad ganska kass kvalité men ändå..

Trav ur hörnpassering


Skritt





Galopp


Stor "pendeltrav"



/Fia

Nytt utseende

Nu är nya utseendet klart :) (nästan iaf, har säkert missat att ändra färg på nån text)

Vad tycker ni?


Markusträning!

Idag var det äntligen dags för markusträning igen, har ju haft ett uppehåll på ett par veckor. Vi var jättetaggade och sugna på träning den här gången och det gick jättebra!

Vi visade vad vi har övat på de senaste veckorna och fick lite tips med hur hörnpasseringarna ska bli ännu bättre. Sen gjorde vi bakdelsvändningar med gångartsökning ur bakdelsvändningen. Typ "trava framåt och galoppera åt vänster" Så att inte bakdelsvändningen blir själva grejen utan vad man ska göra efteråt. Vi försökte få nöten att tänka: Vad ska jag göra efter jag har vänt? Att hela tiden fråga Vad ska vi göra nu? Att vilja lyda. Jag gjorde också en del plötsliga tempoväxlingar tex Skritt, galopp, trav, skritt, galopp, halt, backa, galopp, osv.. Väldigt roligt och absolut något att öva på.

I slutet travade jag av i stor, lång, go trav och då märkte man att det gick fram, han liksom undrade i svängen: Vart ska vi nu? Så är jätteglad nu :D


Nya bilder togs idag men har inte laddat upp än..

/Fia


Gör om

Bloggen ser lite konstig ut just nu då jag gör om i den..

Dålig uppdatering

Sorry för den dåliga uppdateringen, har inte haft ork eller tid..

Idag red jag lilla Nötaplöt igen :) Vi red bort till grustaget där de gjort nya vägar med superbra, precis lagom hårt underlag för galopp :D. Vi galopperade ganska mycket och hade trevligt.

Imorgon ska Nöt stå och på tisdag blir det Markusträning, äntligen! Har haft ett uppehåll nu på ett par veckor och jag känner att vi bara tränar på samma saker hela tiden. Vill ha något nytt är öva på..

På lördag blir det clear-round på häststället igen. Blir nog samma höjder som förra gången, ska anmäla senare idag tror jag. Är riktigt taggad då Nöt går jättebra just nu. :)



/Fia

Ridturen blev av

Idag kunde vi ta uteritten som skulle blivit i måndags. Vi red runt Skärkhult och på vägen träffade vi på en tjej till häst som var jättetrevlig. :) Vi pratade en ganska lång stund, alltid kul att träffa nya hästmänniskor.

Nöt var jättepigg och glad idag, vi galopperade ganska mycket och hade jätteroligt. :)

Mela och Vannes :)



/Fia

Inställd ridtur

Idag var det egentligen planerat att vi skulle rida ut med Vannes och Mela men det typ öste ner regn så det blev ridhuset ändå.
För att göra det lite roligare än bara rida runt i ridhuset satte vi upp två små hinder. Ett kryss på volten och ett räcke på kanske 50cm på diagonalen med "vattenmattan" under. Nöten var jättepigg och glad, hoppade glatt över krysset. Så när jag styrde på räcket blev det först tvärstopp men han tog det stillastående sen efter ett tag. Var ju ändå så lågt. Nästa gång sprang han förbi men sen hoppade han glatt över i galopp. Vi tog det några gånger och Nöt riktigt bjöd på hindren, man vill ju bara fortsätta om och om igen eftersom det är så roligt men fick hindra mig själv lite där. Sista gången gick det i alla fall super både i bjudning från hans sida och följsamhet från min så där stannade jag.

Otroligt vad Nötens förstroende till mig har stärks sen i våras. Då gick han inte ens nära, nu bjuder han på det. :)

Är nu verkligen taggad inför lördagen 2 oktober då Kicki på Häststället ska ha sin clear round. :)

Jag och Nöt på clear ruond i våras



/Fia

Uteritt med skogshäst

Red ut en sväng med Mela och Lovisa idag :). Vi red en väg vi kallar ödetorpet som går precis vid grustaget, Det mesta är gammal timmerväg = halvt uppvuxna hyggen och gropigt men det finns några fina galoppsträckor och där gick det undan idag! Nöten var jättepigg och inte bara på vägen, vid ett tillfälle styrde jag upp honom i skogen för att man förut inte kom förbi på stigen så bra och då satte han av i galopp. Knasig häst :P



Idag är det valdagen också för er som mot förmodan missat det. Jag får ju inte rösta men är något sånär insatt iaf. Vem tror/hoppas du vinner valet?

/Fia

Städning och hoppning

Hoppade med kaninerna idag så fort det blev uppehåll. :)

Vi satte upp en liten rakbana och mina niner var jätteduktiga. (som vanligt alltså :P) Det hände en lite rolig sak när jag hoppade med Tufs. Det gick super de första gångerna men sen märkte jag att magbandet satt väldigt löst så kortade det en bit eftersom om det sitter för löst tar det väldigt mycket i halsen när man tar i kopplet. Då gick det jättedåligt, han rev och sprang rakt igenom flera gånger. Sen ländde jag magbandet igen och direkt gick det super igen. Han vill helt enkelt ha ett jättelöst magband. :)

Fina Tufs som helst av allt hoppar utan sele. :)


Schackis gjorde ett jämnt pass. Inte så högt och inte så länge men lugn och inte så stressad som hon lätt blir..


Har städat mitt rum idag med, sånt som ju faktiskt måste göras då och då. Konstigt egentligen att man städar i stallet varje dag men orkar knappt städa hemma en gång i veckan..

Har också sytt nya gardiner till köket (Som jag planerar att sno när det byts till julgardiner där sen :P)

/Fia

Går trögt

Bloggade inte igår då jag spelade med orkestern och handlade så kom hem sent. Ska inte rida förrän på sön är det planerat så har inget att säga om det nu heller. Ska nog ut till kaninerna så snart det slutar regna något och sen blir det Inskutts-fest! :)

Tycker mkt om bilden så ni får dras med den igen :)


Sen går det där md nytt utseende trögt måste jag erkänna, får se om jag hinner i helgen :)

/Fia

Jättefin Jordnöt

Tränade ledarskap och tillit idag med bästa hästen. Först från marken med repgrimman, jag tränade på att gå fint bakom mig, longera och gå på den blå presseningen. Det gick jättebra och jag gjorde sen typ samma saker fast löst. Longerade (och bytte varv, stolt :)), skickade honom över presseningen och att gå fint bakom mig.

När allt funkade bra hoppade jag upp lite barbacka och red skolor, hörnpasseringar och lite galopper. Lite travökningar blev det också :) Tränade också på att gå över presseningen när jag satt på både i skritt och trav. I skritten funkade det bra med i traven sprang han av den om ni fattar vad jag menar. Försökte sen få honom att stanna med alla fyra hovar på presseningen (Den var hopvikt och kanske 60cm bred. Han hamnade först utanför med en hov men lyckades få honom att flytta på bara den hoven och ställa den på presseningen. Då var vi nöjda båda två och gick ut i stallet. Finaste Jordnöten.



/Fia


Inte så mkt

Idag var det inget stall för mig, egentligen ganska skönt. Skulle nog inte orka eller hinna vara i stallet varje dag men avundas de som gör det. Kom hem vid halv fem nånting, gjorde lite mellanmål, spelade lite flöjt och tränade på piccolan som jag ska spela på i orkestern lite nu.. Det är jobbigt! (Piccola är en liten flöjt på 30cm som har en väldigt genomträngande, hög klang)

Tog ut kaninerna också, klippte klor och städade igenom buren lite ordentligare än vanligt. La också märke till att gräset jag sådde i buren har börjat komma upp lite :) (Kanske låter konstigt att så på hösten men, men.)

Konstaterade idag också att hösten har kommit. Eken har börjat tappa löven.. Suck..

Katten i en av ekarna


Funderar på att byta utseende på bloggen lite, har ju haft samma väldigt länge nu..
/Fia

Skogsmulle?

Red ut idag med Mela och Altea. Altea är ju inte helt fräsch (han en separation i hoven)  så jag gick före ganska mycket med Nöten och travade och sådär. Det gick väl bra efter lite övertygelser förutom att han så fort det blev en lite öppning i skogen bredvid vägen försökte gå rätt in i skogen! Fick säga till ett antal gånger att han skulle stanna på vägen.

Sen träffade vi på en av skogen farligaste varelser vid den här tiden på året, svampplockare! Usch, usch. Då hoppade han faktiskt rätt upp i snårskogen. Sen träffade vi på svampplockarnas bil! Hu, så hemskt!



Red på en äng lite sen och galopperade och  gjorde galoppombyten, då blev han lite förlåten iaf.. :)

/Fia

Tillbaka från huvudstaden

Det har varit dålig uppdatering här då jag har varit med nästan hela familjen i Stockholm i helgen. Det har varit jättekul, verkligen. Vi var på östasiatiska muséet igår och såg terrakotta figurer från den där armén och idag var vi på naturhistoriska och cosmonova. Som att flytta sig bakåt ett par år i tiden när hela familjen åkte varje höst, mysigt. :)

Imorgon ska jag rida min Nöt igen så då får ni lite riduppdatering också.

Lilla nygatan i gamla stan


Ska förresten upp tidigt imon för att vara i skolan kl 8 då det är introduktion till demokrati-veckan kl 8-8.30 och sen har jag hål fram till 10:45.. Underbart..

/Fia

Världens bästa Nöt

Hade inte så stora planer på ridningen idag så när K sa att hon tänkte sätta upp en liten tricksbana var jag inte sen att haka på. Jag tränade från marken först, Nöt var ganska ouppmärksam på mig utan tittade på alla andra hela tiden. Vi är ju inte vana vid att vara så många på banan samtidigt. Bra träning iofs.

Efter ett tag, när jag gått igenom en del av banan och tränat på att stanna när jag stannar och att backa så hoppade jag upp barbacka med repgrimman. Det gick verkligen jättebra! Banan bestod av: Tre bommar att gå/trava över, slalom, hörnpasseringar, ett litet kryss och några bomar i forma av en solfjäder som var upphöjda i ena änden så att det blir lågt och långt avstånd längst ut och högre och kort avstånd längre in.

Nöten var känslig för vikthjälperna, gjorde lite framdelsvändning också. Hörnpasseringarna funkade super och sista gången jag körde slalomen var bäst! Bengt kortade avståndet mellan konorna så att det inte var längre än kanske två meter (ungefär, är kass på ögonmått) och jag behövde bara byta sittben för att han skulle byta böjning och håll då. :)

Gammal bild


Förresten hittade jag en jättesnygg, JÄTTESKÖN, ridhjälm på my one igår som jag bara ville ha. Aeccus London, 599 kr elr nåt sånt.. Vill verkligen ha men har ju redan en hjälm..

/Fia

Konstiga storlekar

Idag blev det ingen ridning. Dels så ville väl Bengt rida och dels så var jag i stan länge. Skulle vänta på Mela medan hon klippte håret och sen åkte vi och lämnade tillbaka grimman hon köpte i lördags. Ville egentligen byta men fanns bara en stl. full kvar typ. Den hon hade köpt från början var stl. ponny och annars brukar han nästan kunna ha shetland så det var konstigt att den inte passade.

Mela och Vannes



Imorgon blir det ridning men sen inget mer denna veckan då vi åker med familjen till Sthlm :)

/Fia

Dressyring

Åkte upp till stallet idag med :)

När jag masserade Nöt vid bogen reagerade han kraftigt precis bakom armbågen så där var han rätt så stel. Det släppte något efter massagen iaf..

Dressyrade i ridhuset och det gick väldigt bra, som det för det mesta gör nu för tiden :)

Jag körde igenom skolorna och lite hörnpasseringar (som vi börjar få kläm på nu) och galopperade ganska mycket. Först kändes han väldigt seg och ovillig att galoppera över huvud taget så jag red några varv på fyrkanten och bara manade på för att få ordentligt med energi i galoppen och efter det gick det mycket bättre. Det går ju inte att jobba om man inte har nån energi. Vi fick till fina övergångar galopp/stor trav :)

Efter galoppen travade vi av med stora pendelrörelser och lång-låg form. Trevligt, trevligt.




/Fia

Uteritt

Red ut en sväng idag också men lite mer fart den här gången. Med sadel :)

Vi (Mela, Lovisa och jag plus hästar) Red runt idrottsgården och träffade på en gräsklippare på vägen. En såndär läskig självgående ni vet. Nöten reagerade inte alls lika mycket på den som han brukar utan gick nästan hela vägen förbi den. (den sista biten travade han).

När vi kom tillbaka till stallet fixade jag med sadlarna lite. Bytte stigläder på branderup-sadeln (De som var förut var claridgehouse som är jättetunna och har töjt sig.) Ska nog skära av dem lite också för de är jättelånga verkligen..

Putsade en av de spanska också och tog kort på den eftersom vi ska sälja dem. Om någon är intresserad av en spansk brukssadel så säg till! Lägger nog ut ett annons-inlägg om dem senare när jag har tid.

Dundersöta Pi


Nej nu ska jag ta tag i mitt rum, ha det bra!

/Fia

Bilder!

Red en liten sväng idag ändå, Vannes hade ju stått i två dar nu så Mela skulle rida och då följde jag med upp jag också :)

Red barbacka och tog med kameran, här kommer några oredigerade smakprov! :)



Gonatt!

/Fia

Fredag

Ganska kort dag idag, bara tre lektioner. Sista lektionen (naturkunskap) gick vi ner till valstugorna på torget med uppgiften att fråga alla partier om deras miljö/klimatpolitik. Jan Björklund var där och hade talat precis men precis när vi hade repat mod för att gå och hälsa på honom så skulle han iväg till flyget..
Det var kul ändå och jag är inte så ledsen för att ha missat Björklund. Efter att ha prata med alla kom vi fram till att vi tyckte mest om V (kanske inte så förvånande :))

Ska inte rida idag utan det blir på sön. Ska nog vara hemma och fredagsmysa med mamma och Magnus om han är hemma :)

Ren i skuolla


/Fia

Lång dag

Hade lång skoldag idag 8.25 till 5. Eller rättare sagt, jag skulle gå till 5. Idrotten blev inställd så jag slutade vi 4 istället. Spelade med orkestern 5-7 och handlade med mamma sen så vi var inte hemma förrän nästan nio.

Är ganska trött nu så skriver inte så långt.. /Fia




Plaskvått ekipage

Red ut en sväng idag med mela och Vannes. Hästarna är så trötta på ridhuset nu så vi bestämde oss för att ta en tur ute. Det hade varit fint, soligt väder hela dan förutom en liten regnskur på eftermiddan och när vi gav oss ut var det fint så jag orkade inte dra på mig regnbyxorna, tycker verkligen inte om att rida med regnbyxor.

När vi kommit nästan halvvägs började det småregna. Det var inte så farligt tyckte vi och red vidare. Tror ni inte att det började spöregna efter ett tag? Inga regnbyxor och bara en vindjacka.. Vi blev plaskvåta alla fyra, uscha. Torkade av sadeln noga för att den inte ska mögla, det är så himla fuktigt i luften nu.

Åkte hem snabbt och upptäckte att det var jättelite luft kvar i mitt framdäck, har pumpat det nu och får verkligen hoppas att det inte är punka på..

Jag och Nöt i våras


Ha det bra!

/Fia

RSS 2.0