Hästmässan

Var på hästmässan på Åhaga idag. Det är en mässa som är ny för i år men har ganska stora ambitioner tror jag. Det var i alla fall ganska trevligt. Typ Eurohorse (mässan på gbg-horseshow) i miniatyr med lite lokala ridklubbar och nätshoppar och så. Kan ju inte vara så jättestor då lokalen inte är sådär jättestor heller.

De hade en  paddock där inne med olika hästmänniskor som visade upp sig och så. Först var Tobbe Larsson med Nicke. De drog mycket publik och det var fullt med folk så jag kom inte så nära men såg hyfsat iaf. Tycker om Tobbes hästhantering och syn på hästarna så det var kul att se :) Förstår bara inte vad han ska ha tränset på honom för.. jaja..

Sen kom nån från Svenljunga Naturbruksskola med en nordsvensk. En riktig gammal hästkarl och det märktes att han verkligen kunde det där med hästar. Han pratade om att man måste utnyttja hästarnas känslighet för tryck och att frihetsdressyr och NH i sig inte är något direkt nytt påfund utan snarare vanligt hästvett som man använt i arbetet med hästen i alla tider även om man inte hållt på med tricks och sånt.. Svårt att återge exakt men det var något åt det hållet. Intressant att lyssna på honom med :)

Efter honom kom Peter Ljungberg, jätteduktig westernryttare som red Nöts Pappa (Cat Man Dooley) i SM och har ridit EM. Han red in Nöt med så det var roligt att se honom :)

I föreläsningssalen var också bl.a. Viktoria Carlerbäck, Bo Tibblin m.fl.

Glömde tyvärr kameran hemma så ni får klara er utan bilder..

/Fia


Kommentarer
Postat av: fridan

kul att läsa om mässan, den verkade ju varit super!! hoppas man ordnar nåt liknande här där jag bor nån gång :D



sv: okej ni tvättar i den vanliga tvättmaskinen då??

2010-10-10 @ 00:17:45
URL: http://kaloescha.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0